Thriller

Man on a Ledge

Originaltittel: Man on a Ledge

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Thriller

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 1 time 39 minutter

Premiere: 23. mars 2012

Regi: Asger Leth

Med: Elizabeth Banks, Jamie Bell, Ed Harris og Sam Worthington.

Nick Cassidy (spilt av Sam Wortington), er en rømt fange som er ute etter å renvaske sitt eget navn etter å ha sittet to år i fengsel for et diamantran han sverger å ikke ha vært innblandet i. Det er i hvert fall det han forteller psykologen som prøver å få han ned, mens hans egen bror er i bygget på andre siden av gata og prøver å utføre det største diamantkuppet noensinne.

Du tror kanskje tittelen og coveret avslører det meste i filmen - at en mann som står på kanten av en bygning kan være litt kjedelig, langtekkelig, kanskje til og med litt uinteressant, men der tar du faktisk feil. "Man on a Ledge" er faktisk ikke så kjedelig og ensformig som mange tror. Den er ikke like ensformig som for eksempel "Phone Booth", for dere som tror det.

Danske Asger Leth gjør slettes ingen dårlig jobb når han her regisserer sin første ordentlige spillefilm. Den kan også minne litt om filmen "Inside Man", selv om jeg personlig syntes denne filmen er hakket dårligere enn den. "Man on a Ledge" er kanskje litt forutsigbar og skuespillerne vinner neppe verken Oscar eller Razzie. Allikevel er filmen underholdende og verdt å se.

Bait 3D

Originaltittel: Bait 3D

Nasjonalitet: Australia

Sjanger: Thriller / Skrekk/ Action

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 1 time 31 minutter

Premiere: 9. september 2012

Regi: Kimble Redall

Med: Phoebe Tonkin, Xavier Samuel, Julian McMahon, Sharni Vinson, Cariba Heine, Alex Russell, m.fl.

Filmen handler om en gruppe mennesker som blir fanget i et supermarked etter at en Tsunami treffer kysten av Queensland, Australia. De finner fort ut at det ikke blir lett å komme seg ut av butikken. I vannet rundt mathyllene lurer nemlig noen sultne hvithaier.

Dersom du liker filmer som "Haisommer" og "Deep Blue Sea", er jeg ganske sikker på at du også vil like denne. Den er dessuten en bedre film enn "Piranha".

De første minuttene av filmen tenkte jeg at dette kom til å bli en elendig film - jeg mener haier i et supermarked? Heldigvis ble jeg positivt overrasket. Filmen er spennende og inneholder noen overraskende scener. Selv om du er ganske sikker på hvordan filmen kommer til å ende, må du allikevel bare se den ferdig når du først har begynt.

Disturbia

Originaltittel: Disturbia 

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Thriller / Drama

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2007

Spilletid: 1 time 45 minutter

Premiere: 27. juli 2007

Regi: D.J. Caruso

Med: Shia LaBeouf, Sarah Roemer, Carrie-Anne Moss, David Morse og Aaron Yoo.

Som en følge av farens død har tenåringen Kale (spilt av Shia LaBeouf) blitt forstyrret, deprimert og tilbaketrukken. Det var nemlig han som kjørte bilen da faren ble drept i en bilulykke året før. En dag slår han sin spansklærer som følge av dette. Han blir idømt husarrest, komplett med elektronisk "lenke" rundt ankelen. Forlater han eiendommen, vil politiet komme.

Han blir henvist til å være hjemme og bare kjede seg i hjel. Inntil en vakker bikini-pike dukker opp i nabohuset, som han kan spionere på. Og når en nabo etter hvert i Kyles fantasi fremstår som en mulig seriemorder, da blir det riktig spennende..

En veldig underholdende film, som får tiden til å fly. Det er lett å leve seg inn i filmen. Filmen kunne inneholdt ennå mer spenning over tid, men alt i alt en veldig bra film.

The Tortured

Originaltittel: The Tortured

Nasjonalitet: Kanadisk / Amerikansk

Sjanger: Thriller / Grøsser

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2010

Spilletid: 1 time 18 minutter

Premiere: 19. januar 2010 (USA)

Regi: Robert Lieberman

Med: Bill Moseley, Erika Christensen, Jesse Metcalfe, Viv Leacock, Fulvio Cecere, m.fl.

Filmen forteller en historie om et par som får deres liv ødelagt når deres seks år gamle sønn blir kidnappet og drept. Parret syntes ikke straffen den drapsdømte får er stengt nok, og velger derfor å ta saken i egne hender.

Dette er en spennende, forholdsvis kort film, som byr på en del spenning. Selv om det tidligere har kommet ut en del filmer der personer blir torturert, er det allikevel nye metoder vi blir vitne til.

Limitless

Originaltittel: Limitless

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Thriller

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2011

Spilletid: 1 time 40 minutter

Premiere: 10. juni 2011

Regi: Neil Burger

Med: Bradley Cooper, Robert De Niro, Abbie Cornish, Anna Friel, Johnny Whitworth, Robert John Burke, Andrew Howard, Patricia Kalember og Tomas Arana.

Alle har vel drømt om å bli verdens smarteste fyr! En liten pille viser seg at det er alt som skal til. Pillen får deg til å bruke 100 prosent av hjernen i stedet for 20. Du lærer deg alle språk i verden på rekordtid, du blir et matematisk geni m.m.

Filmskaperens poenget med filmen er å få deg inn i rollen som den smarte fyren, noe han lykkes med. Du blir lett revet med og faktisk også litt misunnelig.

Filmen er basert på romanen "The Dark Fields" av Alan Glynn. Den er kanskje ikke den mest geniale filmen jeg har sett, men den er til tidvis veldig spennende.

Contraband

Originaltittel: Contraband

Nasjonalitet: Britisk / Amerikansk

Sjanger:  Thriller

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 1 time 49 minutter

Premiere: 16. mars 2012

Regi: Baltasar Komákur

Med: Mark Wahlberg, Ben Foster, Kate Beckinsale, Lukas Haas, Giovanni Ribisi, Diego Luna, Caleb Landry Jones, Monica Acosta, Michael Beaslet og Anthony Michael Frederick

Dette er en film som begynner litt tregt, men som bygger seg opp til å bli utrolig spennende utover.

Den tidligere profesjonelle smugleren Chris Farraday (spilt av Mark Wahlberg) må rette opp etter sin svoger, etter at hans smugleforsøk ikke går etter planen. Dette bringer Chris ut på en siste smugletur, for å gjøre opp, og beskyttefamilien han elsker. Men ikke alt viser seg å gå etter planen!

Dersom du liker såkalt "skitten-action" vil du også garantert like denne filmen. Du glemmer fort tiden, når filmen kommer godt i gang og adrenalinet ditt vil garantert komme til å pumpe.

Buried

Originaltittel: Enterrado

Nasjonalitet: Spansk / Amerikansk

Sjanger: Thriller

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2010

Spilletid: 1 time 35 minutter

Premiere: 08. oktober 2010

Regi: Rodrigo Cortès

Med: Ryan Reynolds, Erik Palladino, José Luis García Pérez, Robert Paterson, Stephen Tobolowsky, Samantha Mathis, Ivana Miño, Warner Loughlin og Kali Rocha

Selv om denne filmen har fått gode terningkast rundt omkring, syntes jeg selv det holder med en 2`er.

Ikke nok med at dette er en lavbudsjettsfilm, de har også klart å legge hele handlingen til ett sted, under hele filmen. Selv om den kan være spennende til tider, er det begrenset hvor lenge man orker å holde ut i kisten.


Hodejegerne

Originaltittel: Hodejegerne

Annen tittel: Headhunters

Nasjonalitet: Norsk

Sjanger: Action / Thriller

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2011

Spilletid: 1 time 38 minutter

Premiere: 26. august 2011

Regi: Morten Tyldum

Med: Aksel Hennie, Nikolaj Coster-Waldau, Synnøve Macody Lund og Eivind Sander

Filmen som er basert på Jo Nesbøs bestselgerroman, er en av de bedre filmene som er laget i Norge.

Pengegriske menn i skreddersydde dresser, skuddvekslinger og kampen om å overleve badende i bæsj, er bare noe av det du kan vente deg i denne filmen, med Aksel Hennie i hovedrollen. Enkelte scener i filmen er ordentlige godbiter som du ikke vil glemme med det første.

Handlingen foregår rundt Roger Brown. Brown er en hodejeger, men også en kunsttyv, som har alt en mann man kan ønske seg. Han er Norges mest vellykkede hodejeger, har en vakker kone ved navn Diana, har en alt for dyr villa til 30 millioner, og for å klare seg økonomisk må han utføre kunsttyverier. Roger Brown tror også han må opprettholde sin kjøpefest for ikke å miste sin usannsynlige vakre kjæreste på 1,85.

For å klare seg økonomisk ser han seg nødt til å stjele store mengder kunst til flere titalls millioner, noe som setter han i farlige og spennende situasjoner. Det hele blir en flukt for livet...

 

Søk etter film

Filmbloggeren

Filmanmelderen"/ Thomas 24, Bergen

Yndlingskategori
Action/Krim/Skrekk
Yndlingsskuespiller
Sylvester Stallone
Kontakt
filmbloggeren@gmail.com Facebook-side
http://www.facebook.com/Filmanmelding
Lik facebook-siden for lettere å se når nye innlegg legges ut.

Videre planer for bloggen

  1. Kjøpe et domene, for så å starte bloggen fra en ordentlig side. (Begynner i starten av desember. Dere vil få beskjed om ny link på denne siden og facebook)
  2. Opprette brukeranmeldelser, slik at leserne kan stemme på filmer.
  3. Rangering etter en topp-50/topp-100 liste.
  4. Rangering etter beste filmer innenfor de forskjellige kategoriene.
  5. Opprette en søkeboks der man lettere kan finne frem til filmene.
  6. Alfabetisk sortering eller rangering etter terningkast inne på hver enkelt kategori.

Om bloggen

Dette er en blogg, der det blir skrevet om både nye og gamle filmer/serier. I tillegg gis det terningkast på skuespilleres prestasjoner gjennom deres karriere.
Jeg syntes mange anmeldere avslører for mye av innholdet i filmen, noe som gjør at jeg holder meg unna de fleste anmeldingene på filmer jeg skal se. I mine "anmeldelser" ønsker jeg derfor å avsløre så lite som mulig av handlingen i filmen. Tekstene vil derfor like bli lange som på andre anmeldelsessider, men terningkastet blir iallefall ut ifra hva jeg mener om filmen generelt og ikke om lyden er bra etc.
Har du forslag til filmer jeg bør anmelde, eller forbedringer til siden, tar jeg gjerne imot dette på filmbloggeren@gmail.com.

Terningkast 1-6

Det er viktig å tenke på at alle har ulik filmsmak. Terningkast 2 hos meg kan selvsagt for andre være terningkast 5.
Slik har jeg vurdert de forskjellige verdiene på terningen:
Terningkast 6 En perfekt film/serie som man kan se mange ganger uten å gå lei.
Terningkast 5 En kjempebra film. Ofte kan mange favorittfilmer ende opp her.
Terningkast 4 Dette er også et bra terningkast. Filmer som får denne terningen er absolutt anbefalt å se.
Terningkast 3 En helt grei film som kan være artig ut ifra hvilket humør du er i.
Terningkast 2 En mindre bra film som man mest sannsynlig bare ser 1 gang i livet.
Terningkast 1 Dette er typiske elendige filmer som man gjerne ikke orker å se ferdig engang.

Filmsider

filmanmelding
imdb logo
filmfront
filmweb
dvdhuset
platekompaniet
cdon

Kategorier

hits