Sci-fi

Source Code

Originaltittel: Source Code

Nasjonalitet: Fransk / Amerikansk

Sjanger: Action / Sci-fi / Thriller

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2011

Spilletid: 1 time 33 minutter

Premiere: 20. mai 2011

Regi: Duncan Jones

Med: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga, Jeffrey Wright, Cas Anvar, Craig Thomas, Michael Arden, Russell Peters, Brent Skagford og Lincoln Ward.

Handling:

Afghanistan-soldat Colter Stevens (spilt av Jake Gyllenhaal) våkner i en maskin og verken vi eller han vet hva som foregår. Det siste var en eksplosjon på et tog, en hendelse som gjentar seg igjen og igjen. Stevens er en del av et regjeringseksperiment kalt "Source Code". Dette programmet gjør ham i stand til å krysse over i en annen manns identitet i de siste åtte minuttene av hans liv. Colters oppgave er å avsløre hvem som sto bak bombeangrepet på toget. Det viser seg nemlig at det finnes en bombe nummer to.

Personlig mening om filmen:

Jake Gyllenhaal spiller relativt bra, men det kan dessverre ikke sies om sin motspiller, Michelle Monaghan. Det viser seg vanskelig å spille den samme scenen flere ganger og være like troverdig hver gang.

Regissør Duncan Jones har ikke flust av filmer han har regissert før. Dette er faktisk den tredje filmen på listen. Siste filmen i 2009 var "Moon". Dette bærer filmen delvis preg av. Jeg syntes filmen overforklares, noe som ødela noe av filmopplevelsen. Jeg liker filmer som tvinger meg til å tenke og utfordrer min virkelighet, men alt i alt er det en spennende "science fiction thriller". Spennende og kul action, men den vil antagligvis ikke bli husket som den beste filmen.

Trailer:

Planet of the Apes

 Originaltittel: Planet of the Apes

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Sci-fi / Action / Eventyr

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2001

Spilletid: 1 time 59 minutter

Premiere: 10. august 2001

Regi: Tim Burton

Med: Mark Wahlberg, Charlton Heston og Helena Bonham Carter.

Handling:

Vi befinner oss i år 2029. Om bord på romstasjonen Oberon trener astronauter sjimpanser til å bli piloter til rekognoserings-oppdrag. Etter observasjon av en merkelig hendelse sendes sjimpansen Pericles ut i rommet. Underveis mister Oberon kontakt med Pericles og han forsvinner sporløst fra radaren. Astronauten Leo Davidson drar ut for å lete etter sjimpansen. Etter få sekunder svikter også hans skip. Han besvimer og våkner først når skipet hans krasjlander på en fremmed planet. Her blir han overrumplet av en flokk livredde, primitive mennesker. Før han kan finne ut hvem de er blir han fanget av en horde barbariske, snakkende aper som hersker på denne merkelige planeten. For å redde seg selv og sine medfanger må Leo ta i bruk all den militære trening og teknologiske viten han besitter.

Personlig mening om filmen:

Denne filmen er en nyinnspilling av "Apeplaneten" fra 1968. I utgangspunktet har filmen en artig historie, men actionscenene og spenningen i filmen syntes jeg er langt ifra noen toppkarakter. Ser man på det enorme budsjettet filmen hadde, syntes jeg han får litt for lite ut av dette.

Trailer:

Søk etter film

Filmbloggeren

Filmanmelderen"/ Thomas 24, Bergen

Yndlingskategori
Action/Krim/Skrekk
Yndlingsskuespiller
Sylvester Stallone
Kontakt
filmbloggeren@gmail.com Facebook-side
http://www.facebook.com/Filmanmelding
Lik facebook-siden for lettere å se når nye innlegg legges ut.

Videre planer for bloggen

  1. Kjøpe et domene, for så å starte bloggen fra en ordentlig side. (Begynner i starten av desember. Dere vil få beskjed om ny link på denne siden og facebook)
  2. Opprette brukeranmeldelser, slik at leserne kan stemme på filmer.
  3. Rangering etter en topp-50/topp-100 liste.
  4. Rangering etter beste filmer innenfor de forskjellige kategoriene.
  5. Opprette en søkeboks der man lettere kan finne frem til filmene.
  6. Alfabetisk sortering eller rangering etter terningkast inne på hver enkelt kategori.

Om bloggen

Dette er en blogg, der det blir skrevet om både nye og gamle filmer/serier. I tillegg gis det terningkast på skuespilleres prestasjoner gjennom deres karriere.
Jeg syntes mange anmeldere avslører for mye av innholdet i filmen, noe som gjør at jeg holder meg unna de fleste anmeldingene på filmer jeg skal se. I mine "anmeldelser" ønsker jeg derfor å avsløre så lite som mulig av handlingen i filmen. Tekstene vil derfor like bli lange som på andre anmeldelsessider, men terningkastet blir iallefall ut ifra hva jeg mener om filmen generelt og ikke om lyden er bra etc.
Har du forslag til filmer jeg bør anmelde, eller forbedringer til siden, tar jeg gjerne imot dette på filmbloggeren@gmail.com.

Terningkast 1-6

Det er viktig å tenke på at alle har ulik filmsmak. Terningkast 2 hos meg kan selvsagt for andre være terningkast 5.
Slik har jeg vurdert de forskjellige verdiene på terningen:
Terningkast 6 En perfekt film/serie som man kan se mange ganger uten å gå lei.
Terningkast 5 En kjempebra film. Ofte kan mange favorittfilmer ende opp her.
Terningkast 4 Dette er også et bra terningkast. Filmer som får denne terningen er absolutt anbefalt å se.
Terningkast 3 En helt grei film som kan være artig ut ifra hvilket humør du er i.
Terningkast 2 En mindre bra film som man mest sannsynlig bare ser 1 gang i livet.
Terningkast 1 Dette er typiske elendige filmer som man gjerne ikke orker å se ferdig engang.

Filmsider

filmanmelding
imdb logo
filmfront
filmweb
dvdhuset
platekompaniet
cdon

Kategorier

hits