september 2012

Bad Teacher

 Originaltittel: Bad Teacher

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Komedie

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2011

Spilletid: 1 time 34 minutter

Premiere: 24. juni 2011

Regi: Jake Kasdan

Med: Cameron Diaz, Jason Segel, Justin Timberlake, John Michael Higgins, Phyllis Smith, Matthew J. Evans, Jillian Armenante, Lucy Punch, Dave Allen, Kaitlyn Dever og Kathryn Newton.

Handling:

Elisabeth Halsey (Cameron Diaz) bryr seg bare om å være med en rik mann, slik at hun slipper å måtte jobbe som lærer. Når hun uventet dumpes av sin forlovede, forstår hun at det hun trenger er større pupper for å imponere de rike mennene. Derfor retunerer hun til skolen, hvor hun legger seg etter den nye vikaren og millionærarvingen (Justin Timberlake), samtidig som hun finner utradisjonelle måter å tjene ekstra for å få råd til brystoperasjonen.

Personlig mening om filmen:

Enkelte ganger i filmen, lover det bra, og man må trekke litt på smilebåndet, men dette er i mine øyne ingen god komediefilm. Jeg skulle ønske humoren var ennå mer sprø, mer utpønsket og mer ondskapsfull, slik at jeg virkelig kunne le av denne. Derfor ender det opp med terningkast 3.

Trailer:

Safe

 Originaltittel: Safe

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action / Thriller

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid:1 time 30 minutter

Premiere: 29. juni 2012

Regi: Boaz Yakin

Med: Jason Statham, James Hing, Chris Sarandon, Anson Mount, Robert John Burke, Reggie Lee, Danny Hoch, Igor Jijikine, Jennifer Butler, Catherine Chan, Oksana Lada og Victor Pagan.

Cage-fighteren Luke Wright (spilt av Jason Statham) får livet ødelagt når russisk mafia dreper kona hans som hevn etter en match han skulle ha tapt. De lover også å drepe alle hans fremtidige bekjentskaper. Når Luke står på randen av selvmord, får han øye på de samme russiske mafiahåndlagerne som jakter ei 12 år gammel kinesisk jente. Det viser seg at jenta besitter en enestående evne; hun husker alle tall og tallkombinasjoner, noe som gjør henne til en levende datamaskin - med den fordelen at det hun vet ikke kan spores opp av uvedkommende. Luke kaster seg inn i kampen for å befri jenta og med ett befinner han seg i et episk oppgjør mellom den russiske mafiaen, kinesiske triadegangestere og korrupte politifolk.

Dette er en hardbarket actionthriller som verken sparer på krutt eller kuler. Det første du tenker på når du hører navnet, Jason Statham, er nettopp slike filmer du blir vitne til her.

Du er mest sannsynligvis nødt til å like slike filmer om du skal syntes denne er bra, fordi "Safe" inneholder mengder av dette. Dersom du ikke liker slike filmer, vil jeg nok heller tippe at du syntes den står til terningkast 2 eller 3.

Man on a Ledge

Originaltittel: Man on a Ledge

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Thriller

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 1 time 39 minutter

Premiere: 23. mars 2012

Regi: Asger Leth

Med: Elizabeth Banks, Jamie Bell, Ed Harris og Sam Worthington.

Nick Cassidy (spilt av Sam Wortington), er en rømt fange som er ute etter å renvaske sitt eget navn etter å ha sittet to år i fengsel for et diamantran han sverger å ikke ha vært innblandet i. Det er i hvert fall det han forteller psykologen som prøver å få han ned, mens hans egen bror er i bygget på andre siden av gata og prøver å utføre det største diamantkuppet noensinne.

Du tror kanskje tittelen og coveret avslører det meste i filmen - at en mann som står på kanten av en bygning kan være litt kjedelig, langtekkelig, kanskje til og med litt uinteressant, men der tar du faktisk feil. "Man on a Ledge" er faktisk ikke så kjedelig og ensformig som mange tror. Den er ikke like ensformig som for eksempel "Phone Booth", for dere som tror det.

Danske Asger Leth gjør slettes ingen dårlig jobb når han her regisserer sin første ordentlige spillefilm. Den kan også minne litt om filmen "Inside Man", selv om jeg personlig syntes denne filmen er hakket dårligere enn den. "Man on a Ledge" er kanskje litt forutsigbar og skuespillerne vinner neppe verken Oscar eller Razzie. Allikevel er filmen underholdende og verdt å se.

The Dictator

Originaltittel: The Dictator

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Komedie

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 1 time 20 minutter

Premiere: 16. mai 2012

Regi: Larry Charles

Med: Sacha Baron Cohen, Megan Fox, Anna Faris, John C. Reilly og Ben Kingsley.

Filmen er inspirert av Saddam Husseins roman "Zabibah and the King".

Cohen spiller den hensynsløse diktatoren i Wadya, Admiral General Aladeen. Han er verdens siste diktator, og det går rykte om at han blant annet har atomvåpen som han snart vil ta i bruk på USA. Admiralen blir derfor invitert av verdens ledere og FN til å komme til New York for å overtale han til å skrive under på en ny grunnlov som gir landet Wadiya demokrati, slik at den grufulle diktatoren ikke lenger kan herje som han vil. Etter å ha unnsluppet et kidnappingsforsøk (der han mister sitt skjegg) er det vanskelig for en som til vanlig holder seg med dusinvis dobbeltgjengere å bli trodd på hvem han er. Nå må Aladeen kjempe seg tilbake til makten for å forsikre seg om at demokratiet aldri blir innført i landet han så kjærlig undertrykker.

Sacha Baron Cohen er best kjent ifra filmen "Borat" og jeg sitter dessverre igjen med inntrykket av at han prøver å melke ut siste rest av Boratmoroa i denne filmen, noe som ikke blir den suksessen han så gjerne ønsker. Dette er den første rene spillefilmen for Cohen og jeg syntes han fortsatt har litt å gå på når det kommer til skuespillerprestasjonene.

Det er meningen at filmen skal ha en tørr form for humor. Her og der lo jeg ganske godt, men det er ikke like morsomt hele tiden. Samme humoren og replikker blir brukt for ofte. Det skal sies at det kommer frem noen "drøye" scener i denne filmen, men totalinntrykket er dessverre labert i forhold til forventningene.

The Blind Side

Originaltittel: The Blind Side

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Drama

Sensur: 7 år

Produksjonsår: 2009

Spilletid: 2 timer 3 minutter

Premiere: 12. mars 2010

Regi: John Lee Hancock

Med: Sandra Bullock, Tim McGraw, Quinton Aaron, Jae Head, Lily Collins, Ray McKinnon, Kim Dickens, Adriane Lenox og Catherine Dyer.

Filmen er basert på den sanne historien om Leigh Anne og Sean Tuohy som tar inn den hjemløse afrikansk-amerikanske tenåringen, Michael "Big Mike" Oher. Michael har ikke fått noe gratis i livet. Den storvokste tenåringen fra skyggesiden i Memphis kommer fra en ødelagt familie, og på skolen er han håpløst langt etter alle andre. En dag blir han tatt inn i varmen hos en handlekraftig dame fra byens beste strøk. Det forandrer livet for dem begge, og seerne blir vitne til det hele.

"The Blind Side" fikk en Oscar-nominasjon for beste film, noe jeg mener er vel fortjent. En kan selv tenke seg hva man får når sjangeren er drama, men allikevel er den til tider både spennende og humoristisk. De fleste skjønner ved å se på coveret at det handler om amerikansk fotball her, men selv om man ikke kan en eneste regel i spillet, skjønner man fortsatt hva det går ut på.

The Grey

Originaltittel: The Grey

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action / Drama

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 1 time 57 minutter

Premiere: 30. mars 2012

Regi: Joe Carnahan

Med: Liam Neeson, Dermot Mulroney, James Badge Dale, Dallas Roberts, Joe Anderson, Frank Grillo, Nonso Anozie, Larissa Stadnichuk, James Bitonu og Jonathan Bitoni.

I det ene øyeblikket ønsker man bare å avslutte sitt eget liv, mens i det andre kjemper man med nebb og klør når livet står i fare. Vi møter en gruppe oljerigg-arbeidere. John Ottway`s (Liam Neeson) oppgave blant gruppen er å holde de andre i live, ved å skyte eventuelle villdyr som angriper. På vei hjem til familiene sine, skjer det mange frykter når de flyr. Flyet begynner å riste noe kraftig og det styrter midt i den kaldeste ødemarka i alaska. De få overlevende må nå stå sammen og kjempe for å overleve. I tillegg til at det er iskaldt, jages de av en flokk nådeløse ulver som vil forsvare redet sitt mot nye inntrengere.

Spenningen i filmen er til å ta og kjenne på og det er lett å leve seg inn i filmen. Det er mye som funker i denne filmen. Flystyrten er veldig bra utført, og noe av det bedre jeg har sett av slike scener. Naturbildene av mektige snøstormer er kjølige og fine, og de dyktige skuespillerne leverer det de skal.

Animasjonen av ulvene er kanskje ikke av den beste, men det bryr du deg fint lite om i en slik film som dette. Absolutt en film det er verdt å se.

Bait 3D

Originaltittel: Bait 3D

Nasjonalitet: Australia

Sjanger: Thriller / Skrekk/ Action

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 1 time 31 minutter

Premiere: 9. september 2012

Regi: Kimble Redall

Med: Phoebe Tonkin, Xavier Samuel, Julian McMahon, Sharni Vinson, Cariba Heine, Alex Russell, m.fl.

Filmen handler om en gruppe mennesker som blir fanget i et supermarked etter at en Tsunami treffer kysten av Queensland, Australia. De finner fort ut at det ikke blir lett å komme seg ut av butikken. I vannet rundt mathyllene lurer nemlig noen sultne hvithaier.

Dersom du liker filmer som "Haisommer" og "Deep Blue Sea", er jeg ganske sikker på at du også vil like denne. Den er dessuten en bedre film enn "Piranha".

De første minuttene av filmen tenkte jeg at dette kom til å bli en elendig film - jeg mener haier i et supermarked? Heldigvis ble jeg positivt overrasket. Filmen er spennende og inneholder noen overraskende scener. Selv om du er ganske sikker på hvordan filmen kommer til å ende, må du allikevel bare se den ferdig når du først har begynt.

Captain America: The First Avenger

Originaltittel: Captain America: The First Avenger

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action / Eventyr / Thriller

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2011

Spilletid: 1 time 59 minutter

Premiere: 12. august 2011

Regi: Joe Johnston

Med: Chris Evans, Hugo Weaving, Hayley Atwell, Richard Armitage, Tommy Lee Jones, Dominic Cooper, Stanley Tucci, Natalie Dormer, Sebastian Stan, Neal McDonough og Toby Jones.

The First Avenger tar for seg startfasen på Marvel-universet, hvor Steve Rodgers (spilt av Chris Evans) prøver å verve seg til den amerikanske hæren, men får avslag på grunn av sin flisete kropp. Semere møter han en offiser som ser etter forsøkskandidater til det topphemmelige prosjektet "Operation Rebirth". Prosjektet har som mål å utvikle supersoldater som skal slåss mot det tredje riket. Steve Rodgers får sprøyter og utvikler superkrefter. Han blir deretter brukt som soldat og propagandasymbol under krigen. Rodgers slår seg sammen med Bucky Barnes og Peggy Carter for å gå til krig mot den onde HYDRA-organisasjonen, ledet av superskurken Red Skull.

Dette er kanskje ikke den beste av Marvel-filmene, men den var relativt bra allikevel. Selv har jeg aldri lest Captain America-tegneseriene, men dette virker likevel som kjent stoff. Det begynner å bli ganske vanlig nå i filmer som; "Hulken", "Spider-Man" og "Green Lantern".

Filmen byr på spenning og gode actionscener. Jeg må innrømme at jeg gleder meg til oppfølgeren som er ventet i 2014. Se info på IMDb her.

Michael Clarke Duncan (1957-2012)

Fullt navn Michael Clarke Duncan

Nasjonalitet: Amerikansk

Født: 10. desember 1957

Høyde: 196 cm

Karriere: 1995-2012

Mest kjente rolle: John Coffey (Den grønne mil)

Varemerke: Ekstremt dyp stemme og kraftig kropp

Andre yrker: Livvakt

Død: 3. september 2012 (54 år gammel)

Som ung arbeidet Michael Duncan som sikkerhetsvakt i Los Angeles, samtidig som han forsøkte å bli skuespiller. Han var blant annet livvakt for kjente personer som; Will Smith, Martin Lawrence (best kjent fra bad boys) og den amerikanske rapperen og skuespilleren James Todd Smith  (LL Cool J). Han avsluttet sin karriere som livvakt da han mislyktes i å passe på sin gode venn, "Notorious B.I.G", som ble drept. 

Hans store gjennombrudd var i 1998, da han fikk en rolle i filmen Armageddon, der han samtidig ble kjent med Bruce Willis. Det var nettopp Bruce Willis sin innflytelse som gjorde at han fikk rollen som John Coffey, i filmen "The Green Mile". Denne rollen ga Duncan en Oscar-nominasjon for beste skuespiller i en birolle.

Duncan fikk deretter roller i en rekke filmer. De mest kjente er; "Star Trek: Klingon Academy" (2010),"Planet of the Apes" (2001), "The Scorpion King" (2002), "Daredevil" (2003) "Sin City" (2005) og "The Island" (2005).

I tillegg hadde han stemmen i en rekke kjente filmer som for eksempel: "Soldier of Fortune" (2000), "Som hund og katt" (2001), "Min bror bjørnen" (2003),"Family Guy Presents Stewie Griffin: The untold Story" (2005), "min bror bjørnen 2" (2006), "Som hund og katt: Kittys hevn" (2010) og "Green Lantern" (2011).

Ikke nok med dette hadde han også en rekke gjesteroller i TV-serier. Blant annet dukket han opp i "CSI: NY" og i en episode av TV-serien Chuck. Duncan har også hatt roller i TV-serier som "Two and a Half Men" med Charlie Sheen. I april 2011 hadde han også en gjesterolle i en episode av TV-serien "Bones" som karakteren Leo Knox.

Ducan døde av et hjerteinfarkt 3. september 2012.

Duncan var i mine øyne en dyktig skuespiller. Veldig synd er det at han døde såpass brått, da han allerede hadde planer om å spille inn flere filmer. Det som kanskje trekker noe ned i forhold til Michael Duncan, var at han hadde få strenger å spille på, med tanke på hans enorme kropp og stemme. Michael Duncan i en romantisk rolle eller i en stor komediefilm, kan jeg ikke helt se for meg. Dessuten er det litt synd at han ikke fikk hovedroller i filmer. Hans roller er meget bra spilt, men det er kanskje andre man husker bedre fra filmene med Duncan i.

Et klipp for å minne Duncan`s dype røst: (0:35 ut i videoen)

Men in Black Trilogy

Originaltittel: Men in Black I, II & III

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Sci-Fi / Komedie / Action

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 1997, 2002 og 2012

Spilletid: 4 timer 47 minutter

Premiere: 11. juli 1997

Regi: Barry Sonnenfeld

Med: Will Smith, Tommy Lee Jones, Lara Flynn Boyle, Rip Torn, Emma Thompson, m.fl.

I "Men in Black"-filmene følger vi agentene Kay og Jay, medlemmer av en topphemmelig organisasjon etablert for å rapportere, undersøke, holde orden på og - når nødvendig - eliminere utenomjordiske vesener som bor på vår egen planet, forkledd som mennesker.

Men in Black (1997)

To av de svartkledde agentene heter K og J, og det er denne duoen som sammen finner ut at en intergalaktisk terrorist har ankommet jorden for å myrde ambassadører fra to stridende solsystemer.

Men in Black II (2002)

Etter at K har trukket seg tilbake fra intergalaktiske oppdrag, har J fått en større rolle og blitt en mer bråkjekk agent. Han jobber iherdig med å få has på korrupt utenomjordisk aktivitet i New Yorks storbygater. Men når menneskeheten nok en gang står i fare for å bli utslettet, har ikke MiB-organisasjonen annet valg enn å "gjenopplive" den eneste agentet som har alle bitene til puslespillet - agent K.

Men in Black III (2012)

Når livet til K og hele planetens skjebne settes på spill, må agent J reise tilbake i tid for å ordne opp. Han oppdager at det finnes hemmeligheter i universet som K aldri lærte han - hemmeligheter som vil bli avslørt når han slår seg sammen med den unge utgaven av agent K for å redde sin partner, byrået og menneskehetens fremtid.

Oppsummering:

Film nummer 1 er i mine øyne den beste filmen, som mange orginaler oftest er. Oppfølgeren (film nummer 2) syntes jeg var noe mer kjedelig og gikk stort sett ut på det samme. Den siste filmen som kom ut nylig, syntes jeg derimot tar seg noe opp igjen, da vi blir vitne til artige effekter når J eksempelvis drar tilbake i tid.

Selv om filmene er veldig usannsynlige, så er de også morsomme. Will Smith og Tommy Lee Jones utgjør hverandre veldig bra.

Disturbia

Originaltittel: Disturbia 

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Thriller / Drama

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2007

Spilletid: 1 time 45 minutter

Premiere: 27. juli 2007

Regi: D.J. Caruso

Med: Shia LaBeouf, Sarah Roemer, Carrie-Anne Moss, David Morse og Aaron Yoo.

Som en følge av farens død har tenåringen Kale (spilt av Shia LaBeouf) blitt forstyrret, deprimert og tilbaketrukken. Det var nemlig han som kjørte bilen da faren ble drept i en bilulykke året før. En dag slår han sin spansklærer som følge av dette. Han blir idømt husarrest, komplett med elektronisk "lenke" rundt ankelen. Forlater han eiendommen, vil politiet komme.

Han blir henvist til å være hjemme og bare kjede seg i hjel. Inntil en vakker bikini-pike dukker opp i nabohuset, som han kan spionere på. Og når en nabo etter hvert i Kyles fantasi fremstår som en mulig seriemorder, da blir det riktig spennende..

En veldig underholdende film, som får tiden til å fly. Det er lett å leve seg inn i filmen. Filmen kunne inneholdt ennå mer spenning over tid, men alt i alt en veldig bra film.

What Happens in Vegas

Originaltittel: What Happens in Vegas

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Komedie

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2008

Spilletid: 1 time 41 minutter

Premiere: 9. mai 2008

Regi: Tom Vaughan

Med: Cameron Diaz, Queen Latifah, Dennis Farina, Treat Williams, Ashton Kutcher, Zach Galifianakis, Michelle Krusiec, Lake Bell og Krysten Ritter.

To vidt forskjellige personer våkner opp sammen en morgen etter en festnatt i Vegas, og finner ut at de har giftet seg. En av dem vinner jackpot etter å ha spilt med den andres mynt, og det går opp for dem at de må dele hele summen. De er jo tross alt gift! Spørsmålet videre blir: Hvordan sikre seg alle pengene på egenhånd og sikre tilbørlig avstand til ektemaken man hatefullt vil skille seg fra.

Denne filmen får deg til å smile selv om du kanskje ikke er den typen som så veldig fort trekker på smilebåndene av lette komedier. Den har gode skuespillerprestasjoner og passer både for gutter og jenter. Dessverre syntes jeg innholdet i filmen er mer sørgelig. Man forventer å le ennå mer av gode komediefilmer.

Million Dollar Baby

Originaltittel: Million Dollar Baby

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Drama

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2004

Spilletid: 2 timer 12 minutter

Premiere: 11. februar 2005

Regi: Clint Eastwood

Med: Hilary Swank, Clint Eastwood, Morgan Freeman og Mike Colter.

Clint Eastwood spiller den aldrende boksetreneren "Frankie Dunn" som for lenge siden har mistet kontakten med sin datter. Hans eneste venn og tidligere elev Eddie "Scrap" Durpris (spilt av Morgan Freeman) hjelper ham med å drive det slitte treningslokalet "Hit Pit".

En dag kommer "Maggie Fitzgerald" inn i treningslokalen, for å prøve å overtale Frankie til å bli hennes trener. Hun er 31 år, kommer fra en fattig familie og har hele tiden fått høre at hun er "white trash" og ikke duger til noe. Frankie trener ikke jenter og er først avvisende, men Scrap føler med henne og gir henne noen tips. Og da Frankie mister sin eneste store bokser til en annen manager tar han Maggie under sine vinger og trener henne opp til å bli en veldig god bokser. Hun blir på en måte datteren han har mistet kontakten med. Uten å røpe noe mer av filmen, anbefaler jeg heller at du ser den!

Dette er en veldig bra film, (sterk femmer) som også har vunnet flere oscar. Det som trekker den noe ned i mine øyne, er at den kan være litt lang og kjedelig til tider. Litt kjedelig er det at filmen blir fortalt. Det er vel egentlig den siste halvtimen av filmen det virkelig oser kvalitet av.

The Proposal

Originaltittel: The Proposal

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Komedie / Drama / Romantikk

Sensur: Tillatt for alle

Produksjonsår: 2009

Spilletid: 1 time 43 minutter

Premiere: 14. august 2009

Regi: Anne Fletcher

Med: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Malin Akerman, Craig T. Nelson, Mary Steenburgen, Denis O´Hare og Betty White.

Forlagsredaktøren Margaret er sjefen alle misliker og frykter. Idet hun risikerer å bli deponert til hjemlandet Canada, kommer hun på en slu idé som går utover sin assistent Andrew. Hun tvinger ham til å gifte seg med hun, for å kunne beholde jobben. Andrew svarer ja, men åoverbevise myndighetene om at kjærligheten er ekte, viser seg å være en komplisert prosess.

Denne filmen er rørende, og kan få frem tårer i øynene hos enkelte. Det er en koselig, typisk jente-film som ikke setter spørsmålstegn ved eller kritiserer dagens samfunn. Den spiller på en sterk sarkasme og tydelig ironi. Filmen er litt forutsigbar og slapp, men den skal ha at den er morsom, søt og en herlig film å se en fredags kveld.

Mr. and Mrs. Smith

Originaltittel: Mr. and Mrs. Smith 

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2005

Spilletid: 2 timer

Premiere: 10. juni 2005

Regi: Doug Liman

Med: Brad Pitt, Angelina Jolie, Greg Ellis og Michelle Monaghan.

John og Jane Smith er et vanlig ektepar. De tror de vet alt om hverandre, men begge bærer på en stor hemmelighet. Først når de møter hverandre på oppdrag, blir denne hemmeligheten avslørt. Ekteskapet tar en ny vrid, når de plutselig nå må drepe hverandre.

Filmen er spennende og inneholder mange gode actionscener. Det som skurrer litt er hvorfor de aldri finner ut hva de jobber med før nå, og at de ikke har funnet den andre sine våpen som er gjemt i huset overalt. Det skal godt gjøres å leve så lenge sammen, uten å vite mer om den andre. Når de er så dyktige agenter, burde de ha klart å avsløre hverandre tidligere i forholdet. Jeg syntes ikke filmen er perfekt nok til å kunne gi den terningkast 6, fordi den ikke klarer å holde spenningen gjennom hele filmen.

The Next Three Days

Originaltittel: The Next Three Days 

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Krim / Drama / Romantikk / Thriller

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2010

Spilletid: 2 timer 7 minutter

Premiere: 3. desember 2010

Regi: Paul Haggis

Med: Russell Crowe, Elizabeth Banks, Liam Neeson, Brian Dennehy, Lennie James, Michael Buie, Olivia Wilde, Ty Simpkins, Moran Atias, Helen Carey og Remy Nozik.

Russell Crowe spiller universitetslæreren John, som er lykkelig gift med Lara, spilt av Elizabeth Banks. Helt ut av det blå blir Lara arrestert og dømt til tjue års fengsel for et drap John er hundre prosent sikker på at hun ikke har begått. 5 år går og John prøver alle juridiske muligheter for å få henne løslatt, han ser hvordan sønnen deres lider under tapet av sin mor og når Lara forsøker å begå selvmord innser han at noe må gjøres raskt.

Skuespillerprestasjonene er som vanlig bra, med Russell Crowe i hovedrollen, men man finner enkelte hull i manuset. Det at en lærer, plutselig skal kunne bryte noen ut av et fengsel, og samtidig kunne beherske alle situasjonene han gjør, blir kanskje litt for vanskelig å tro på.

The Fighter

Originaltittel: The Fighter

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Drama

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2010

Spilletid: 1 time 55 minutter

Premiere: 11. februar 2011

Regi: David O. Russell

Med: Mark Wahlberg, Christian Bale, Amy Adams, Melissa Leo, Jack McGee, Dendrie Taylor, Jenna Lamina, Bianca Hunter, Salvatore Santone og Erica McDermott.

Filmen er basert på virkelighetens historie om to boksende halvbrødere: Dickie Eklund og "Irish" Mickey Ward. Du følger begge deres liv, der Dickie trener Mickey og målet er å bli verdens beste bokser.

The Fighter var nominert til sju Oscar, og den dro med seg to for beste biroller. Melissa Leo og Christian Bale kunne pryde peishyllen etter fantastisk innsats.

Filmen kan minne litt om Rocky til tider, og tittelen kan kanskje skremme jenter vekk fra filmen, men faktisk er det tvert imot. Det er en film om familie på godt og vondt, om kjærlighet og om alle utfordringene som kommer fra gata for å prøve å bli noe stort. Det er dessuten de gode skuespillerprestasjonene som drar opp filmen i mine øyne.

Ghost Ship

Originaltittel: Ghost Ship

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Grøsser / Action

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2002

Spilletid: 1 time 31 minutter

Premiere: 21. februar 2003

Regi: Steve Beck

Med: Gabriel Byrne, Ron Eldard, Isaiah Washington, Julianna Marquiles og Desmond Harrington

For 40 år siden forsvant det italienske luksusskipet, "Antonie Graza", på åpent hav uten å etterlate seg mer enn kjølvann. Nå er skipet gjennoppdaget. Et redningsmannskap som vil bringe henne i havn oppdager den farlige sannheten om fortiden.. De må finne denne sannheten før nåtiden gir dem en våt grav..

Filmen begynner lovenden og er faktisk også ganske så spennende. Dessverre syntes jeg den mister litt av sin spenning, og at dette er en grøsser, blir for meg litt merkelig.

Olsenbanden Samleboks

Originaltittel: Olsenbanden Samleboks (14 filmer)

Nasjonalitet: Norsk

Sjanger: Komedie / Krim

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 1969-1998

Spilletid: 26 timer 11 minutter

Premiere: 11. august 1969

Regi: Knut Bohwim, Knut Andersen og Ove Kant

Med: Arve Opsahl, Aud Schønemann, Carsten Byhring, Sverre Holm, Harald Heide-Steen jr., Pål Johannesen, Sverre Wilberg, m.fl.

Olsenbanden er velkjent for alle som bor i Norge. Dette er en serie filmkomedier som i hovedsak ble laget rundt 1970-årene. Arve Opsahl spilte hoverollen som "Egon Olsen", Sverre Holm som "Benny Fransen", Carsten Byhring som "Kjell Jensen" og Harald Heide-Steen jr. som "Dynamitt-Harry". Serien er basert på en dansk serie med samme navn. Filmene har også dannet utgangspunktet for Olsenbanden junior, der rollefigurene for Olsenbanden opptrer som barn.

I starten fikk filmene aldri god omtale fra kritikerne, men besøkstallene var allikevel høye. De fikk heller aldri god økonomisk støtte, slik at regisøren, Knut Bohwim, blant annet måtte pantsette huset for å få råd til å lage film nummer 2 i serien.

Banden har sine røtter i Oslo, og det er der det meste foregår i filmene. Basen de bruker er Kjells hus i Ullensakergata 1 A på Kampen. I hver film kommer Egon ut av Botsfengselet med en plan under armen. Kjell og Benny står og ønsker han velkommen ut, og sammen drar de hjem til Kjell, der de får høre om hans geniale plan. Banden begynner av og til med små kupp, for å få kapital til det større hovedkuppet. I så godt som hver film ender det med at Egon havner i fengsel igjen, eller at noen andre stikker av med pengene.

Det ble i alt laget 14 filmer av denne serien og i tillegg 5 album. I 1983, kom det tillegg også en idé om å lage en tegneserie ut av filmserien, som ble skrevet av Sverre Årnes og Håkon Aasnes. Knut Bohwrim omskrev den første serien, "Olsenbanden raner Hurtigruten", til spillefilmmanus, men prosjektet var avhengig av en finansiell støtte som aldri kom.

Dette er og blir morsomme filmer. Med den kapitalen de hadde, og med tanke på hvor gamle de første filmene faktisk er, syntes jeg dette er et stykke imponerende arbeid. Dette er i mine øyne komedie som egner seg for hele familien. Olsenbanden-filmene ligger ute på youtube, og her er den første filmen i serien:

The Tortured

Originaltittel: The Tortured

Nasjonalitet: Kanadisk / Amerikansk

Sjanger: Thriller / Grøsser

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2010

Spilletid: 1 time 18 minutter

Premiere: 19. januar 2010 (USA)

Regi: Robert Lieberman

Med: Bill Moseley, Erika Christensen, Jesse Metcalfe, Viv Leacock, Fulvio Cecere, m.fl.

Filmen forteller en historie om et par som får deres liv ødelagt når deres seks år gamle sønn blir kidnappet og drept. Parret syntes ikke straffen den drapsdømte får er stengt nok, og velger derfor å ta saken i egne hender.

Dette er en spennende, forholdsvis kort film, som byr på en del spenning. Selv om det tidligere har kommet ut en del filmer der personer blir torturert, er det allikevel nye metoder vi blir vitne til.

The Social Network

Originaltittel: The Social Network

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Drama / Historie

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2010

Spilletid: 2 timer

Premiere: 22. oktober 2010

Regi: David Fincher

Med: Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Rooney Mara, Brenda Song, Rashida Jones, Justin Timberlake, Joseph Mazzello, Malese Jow, Eli Jane, Armie Hammer og Max Minghella.

Alle har vel hørt om mannen bak facebook, Mark Zuckerberg, som er den yngste milliardæren i historien. Dette er filmen om hvordan han fikk idéen, og laget siden.

I 2003, setter Harvard-studenten og dataprogrammereren Mark Zuckerberg seg ved datamaskinen og begynner ivrig å arbeide med en ny idé. En side blandet av blogging og programmering. For denne gründeren leder suksessen til både personlige og juridiske komplikasjoner. Når man blir rik, får man ikke bare venner, men også uvenner, som blant annet hevder han har stjålet deres idé.

Selv er filmen kritisert av Mark Zuckerberg, som mener den har for mange unøyaktigheter. Men hvem hadde vel egentlig ventet seg noe annet? Personlig syntes jeg selvsagt at filmen hadde blitt ennå bedre med Mark selv i hovedrollen, men man får allikevel et godt innblikk i hvordan "nerdene" lever og skaper facebook.

Fritt vilt I, II og III

Originaltittel: Fritt vilt I, II og III.

Nasjonalitet: Norsk

Sjanger: Skrekk

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2006, 2008 og 2010

Spilletid: 4 timer 38 minutter

Premiere: 13. oktober 2006, 10. oktober 2008 og 15. oktober 2010

Regi: Roar Uthaug, Mats Stenberg og Mikkel Brænne Sandemose.

Med: Ingrid Bolsø Berdal, Viktoria Winge, Tomas Alf Larsen, Rolf Kristian Larsen, Endre martin Blindheim Midtstigen, m.fl.

Fritt vilt er i mine øyne de beste skrekkfilmene som er laget i Norge. Personlig syntes jeg film nummer 1 er den beste, (faktisk så bra som terningkast 5) mens de andre faller noe i kvalitet, og derfor blir det også med terningkast 4. Filmene er veldig spennende, og jeg kan garantere at du ikke sovner når du lever deg inn i handlingen.

I Fritt vilt 1, er fem ungdommer på snowboardtur i Jotunheimen. En av dem brekker beinet, og de må søke ly i et nedlagt hotell. Det viser seg at hotellet har stått tomt i en årrekke. Dette viser seg imidlertid ikke å stemme, og det hele utarter seg til å bli et kappløp med en fremmed fiende.

Oppfølgeren tar opp tråden der den første slapp, og det viser seg at marerittet for hovedpersonen ikke er over helt ennå.

Film nummer 3 er det avsluttende kapittelet i skrekkserien. Her får man svar på mange av de spørsmålene man sitter igjen med fra de tidligere filmene.


Shallow Hal

Originaltittel: Shallow Hal

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Komedie / Romantikk

Sensur: Tillatt for alle

Produksjonsår: 2001

Spilletid: 1 time 53 minutter

Premiere: 26. desember 2001

Regi: Bob Farrelly og Peter Farrelly

Med: Gwyneth Paltrow, Jack Black, Jason Alexander og Joe Viterelli.

Hal lovet sin døende far, at han bare skulle date vakre kvinner, sett fra utsiden. En dag blir han imidlertid hypnotisert til å bare se den indre skjønnheten til kvinner. Hal syntes dermed at de aller fleste er fine. Han møter senere på, Rosemary, (som i andre sine øyne ikke er annet enn ei overvektig dame) og blir også forelsket i denne damen. Men vil kjærligheten blomstre når hypnosen forsvinner, og han finner ut av hvordan hu egentlig ser ut?

Filmen er til tider både humoristisk og romantisk, men historien tatt i betrakning, syntes jeg den bare holder til terningkast 3.

21 Jump Street

Originaltittel: 21 Jump Street

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Komedie / Action

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 1 time 49 minutter

Premiere: 15. juni 2012

Regi: Chris Miller og Phil Lord

Med: Channing Tatum, Jonah Hill, Juno Temple og Toby Hemingway

Denne filmen er det mange vil kalle en "god dammeldags purkekomedie". 21 Jump Street var nemlig en gammel amerikansk TV-serie (med Johnny Depp i hovedrollen) fra Fox Network om unge politibetjenter. Denne filmen er allikevel noe utenom det vanlige, og antagligvis en av de bedre komediefilmene som blir laget i år. Skuespillerne gjør en veldig bra jobb og filmen er morsom nesten hele tiden.

Nerden Schmidt (Jonah Hill) og den populære idrettsutøveren Jenko (Channing Tatum) var tidligere helt motsatt av hverandre. Eneste de hadde til felles var at de begge gikk på high-school. Etter endt skolegang, møtes de igjen på politiskolen. Imidlertid blir de her venner, og utgjør hverandre perfekt som par. Schmidt hjelper Jenko med skolearbeidet, mens Jenko får presser Schmidt i bedre form, slik at han består de fysiske testene.

Etter politiskolen går de ut som partnere og begynner i det små som sykkelvakter. De rykker snart videre til en spesialavdeling kalt "21 Jump Street", der deres første oppdrag blir å dra tilbake til high school igjen, for å gå undercover og avsløre en stor dopliga.

Face/Off

Originaltittel: Face/Off

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action / Thriller / Krim

Sensur: 18 år

Produksjonsår: 1997

Spilletid: 2 timer 18 minutter

Premiere: 28.november 1997

Regi: John Woo

Med: John Travolta, Nicolas Cage, Joan Allen, Alessandro Nivola, Gina Gershon og Dominique Swain.

Denne filmen er en gammel klassiker, som faktisk er så bra at jeg vurderte å gi den terningkast 5. Dette er en typisk guttefilm med mye action. Action-scenene i filmen har nok falt en god del opp igjennom årene, med tanke på hvor gode scenene er i dagens filmer, og derfor nådde den ikke helt opp.

FBI-agenten, Sean Archer, ønsker å ta hevn etter at hans sønn ble skutt i ryggen, av den argeste fienden Castor Troy. En dag klarer Archer endelig å fange Troy, som havner i koma i forsøket, men det viser seg at Troy på forhånd har planten en bombe i Los Angeles, som vil jevne ut hele byen. Eneste personen som vet hvor bomben er plassert er Troy`s bror, som nekter å snakke til andre enn Castor Troy. Løsningen blir at Sean Archer må skifte ansikt med Troy. Det som derimot ikke skulle skje, hender. Troy våkner opp ifra koma og ønsker å ta hevn på Archer som har tatt hans plass i livet.

Limitless

Originaltittel: Limitless

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Thriller

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2011

Spilletid: 1 time 40 minutter

Premiere: 10. juni 2011

Regi: Neil Burger

Med: Bradley Cooper, Robert De Niro, Abbie Cornish, Anna Friel, Johnny Whitworth, Robert John Burke, Andrew Howard, Patricia Kalember og Tomas Arana.

Alle har vel drømt om å bli verdens smarteste fyr! En liten pille viser seg at det er alt som skal til. Pillen får deg til å bruke 100 prosent av hjernen i stedet for 20. Du lærer deg alle språk i verden på rekordtid, du blir et matematisk geni m.m.

Filmskaperens poenget med filmen er å få deg inn i rollen som den smarte fyren, noe han lykkes med. Du blir lett revet med og faktisk også litt misunnelig.

Filmen er basert på romanen "The Dark Fields" av Alan Glynn. Den er kanskje ikke den mest geniale filmen jeg har sett, men den er til tidvis veldig spennende.

The Expendables 2

Originaltittel: The Expendables 2

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action / Thriller

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 1 time 43 minutter

Premiere: 17. august 2012

Regi: Simon West

Med: Sylvester Stallone, Jason Statham, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Jean-Claude Van Damme, Jet Li, Mickey Rourke, Scott Adkins, Chuck Norris, Terry Crews, Dolph Lundgren og Randy Couture.

I denne oppfølgeren, har Stallone klart å samle ennå flere actionhelter fra 70-tallet og frem til i dag. I denne filmen har han i tillegg til å fått med seg Jean-Claude Van Damme og Chuck Norris, også gitt en større rolle til Scwarzenegger og Willis.

Som andre oppfølgere krever man gjerne ennå mer av filmene, og dessverre ble jeg ikke like oppglødet av å se de samme våpnene i aksjon som sist. Replikkene og selvironien er bedre fra forrige film, men jeg syntes de kunne spart på noe. Velkjente sitater som "I`ll be back" fra Scwarzenegger, er noe av det jeg syntes kunne spart seg for. Selv om filmen er en hyllest til skuespillerne, vil jeg si det allikevel blir merkelig å høre dette i en ny film.

Filmen følger den samme gruppen som sist. Leiesoldatene får i utgangspunktet et enkelt oppdrag, å hente ut en viktig del i et fly som ble skutt ned i Albania, men som møter på vanskeligheter, da motparten, Jean-Claude Van Damme, også vil få tak i denne delen. Delen viser seg å være en datamaskin som inneholder en blåkopi til plasseringen av fem tonn raffinert plutonium, som van Damme ønsker å selge. Det hele fører til at gjengen må ta opp kampen med van Damme.

The Expendables

Originaltittel: The Expendables

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action / Thriller

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2010

Spilletid: 1 time 43 minutter

Premiere: 27. august 2010

Regi: Sylvester Stallone

Med: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Randy Couture, Steve Austin, David Zayas, Giselle Itie, Charisma Carpenter, Gary Daniels, Terry Crews, Mickey Rourke, Bruce Willis og Arnold Schwarzenegger.

Første gang jeg så denne, syntes jeg det var stort å se alle disse store skuespillerne spille både sammen og mot hverandre i ulike roller. Er du fan av "big macho cinema", som det var på 80-tallet, vil du garantert like denne også.Det er vel allikevel greit å legge til at du bør ha sett en del filmer fra før av, for å like denne filmen like godt som jeg gjør. Dette fordi jeg mener disse skuespillerne hever filmen.

Litt synd at skuespillere som Jean-Claude Van Damme, Steven Seagal m.fl også ikke er med i denne, men det skal vel sies at dette kanskje er personer som er umulige å ha med å gjøre med. Synd er det også at enkelte skuespillere sløses bort. Schwarzenegger og Willis er kun med i et lite "gjestespill". Jeg hadde nok håpet på mer action fra disse to.

Filmen handler kort fortalt om en gruppe elite leiesoldater, med oppdrag om å styrte en korrupt latinamerikansk diktator og en tidligere C.I.A-agent i Vilena.

Alt i alt, blåser jeg i tidligere anmeldelser av denne filmen. For meg var kanskje ikke handlingen av den beste, men jeg kan ikke huske at jeg kjedet meg ett sekund, når jeg så denne. Scenene var både spennende, blodige og filmen viser til selvironi.

Den fantastiske historien om Benjamin Button

Originaltittel: The Curious Case of Benjamin Button

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Drama / Fantasi

Sensur: 7 år

Produksjonsår: 2008

Spilletid: 2 timer 39 minutter

Premiere: 06. februar 2009

Regi: David Fincher

Med: Brad Pitt, Cate Blanchett, Tilda Swinton, Elle Fanning, Julia Ormond, Elias Koteas og Jason Flemyng.

Historien i denne filmen må være en av de rareste som finnes, og får å ha fått dette til, syntes jeg de har gjort en meget bra innsats.

Filmen er basert på en novelle av F. Scott Fitzegerald, om en mann (Benjamin), som blir født gammel, men blir bare yngre og yngre i utseendet. Livet hans blir selvfølgelig et eventyr, som vi får ta del i, der mye av handlingen er sentrert rundt hans kjærlighetsforhold "Daisy". Blant annet blir du også dratt inn i krigen, som Benjamin Button deltok i.

Verdt å merke seg at filmen ble nominert til 13 Oscar`s.

Søk etter film

Filmbloggeren

Filmanmelderen"/ Thomas 24, Bergen

Yndlingskategori
Action/Krim/Skrekk
Yndlingsskuespiller
Sylvester Stallone
Kontakt
filmbloggeren@gmail.com Facebook-side
http://www.facebook.com/Filmanmelding
Lik facebook-siden for lettere å se når nye innlegg legges ut.

Videre planer for bloggen

  1. Kjøpe et domene, for så å starte bloggen fra en ordentlig side. (Begynner i starten av desember. Dere vil få beskjed om ny link på denne siden og facebook)
  2. Opprette brukeranmeldelser, slik at leserne kan stemme på filmer.
  3. Rangering etter en topp-50/topp-100 liste.
  4. Rangering etter beste filmer innenfor de forskjellige kategoriene.
  5. Opprette en søkeboks der man lettere kan finne frem til filmene.
  6. Alfabetisk sortering eller rangering etter terningkast inne på hver enkelt kategori.

Om bloggen

Dette er en blogg, der det blir skrevet om både nye og gamle filmer/serier. I tillegg gis det terningkast på skuespilleres prestasjoner gjennom deres karriere.
Jeg syntes mange anmeldere avslører for mye av innholdet i filmen, noe som gjør at jeg holder meg unna de fleste anmeldingene på filmer jeg skal se. I mine "anmeldelser" ønsker jeg derfor å avsløre så lite som mulig av handlingen i filmen. Tekstene vil derfor like bli lange som på andre anmeldelsessider, men terningkastet blir iallefall ut ifra hva jeg mener om filmen generelt og ikke om lyden er bra etc.
Har du forslag til filmer jeg bør anmelde, eller forbedringer til siden, tar jeg gjerne imot dette på filmbloggeren@gmail.com.

Terningkast 1-6

Det er viktig å tenke på at alle har ulik filmsmak. Terningkast 2 hos meg kan selvsagt for andre være terningkast 5.
Slik har jeg vurdert de forskjellige verdiene på terningen:
Terningkast 6 En perfekt film/serie som man kan se mange ganger uten å gå lei.
Terningkast 5 En kjempebra film. Ofte kan mange favorittfilmer ende opp her.
Terningkast 4 Dette er også et bra terningkast. Filmer som får denne terningen er absolutt anbefalt å se.
Terningkast 3 En helt grei film som kan være artig ut ifra hvilket humør du er i.
Terningkast 2 En mindre bra film som man mest sannsynlig bare ser 1 gang i livet.
Terningkast 1 Dette er typiske elendige filmer som man gjerne ikke orker å se ferdig engang.

Filmsider

filmanmelding
imdb logo
filmfront
filmweb
dvdhuset
platekompaniet
cdon

Kategorier

hits