august 2012

Rat Race

Originaltittel: Rat Race 

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Komedie

Sensur: 7 år

Produksjonsår: 2001

Spilletid: 1 time 52 minutter

Premiere: 22. februar 2002

Regi: Jerry Zucker

Med: John Cleese, Rowan Atkinson, Lanei Chapman, Whoopi Goldberg og Cuba Gooding Jr.

Med en slik rolleliste som det er i denne filmen, skulle det vel bare mangle at det blir humor ut av dette.

Gjengen holder til på et kasino i Las Vegas og får tilbudet til å være med på et kappløp om å vinne $2.000.000. Eneste de må gjøre er å være den første til å åpne en bankboks i New Mexico. Dette er det dømt til å bli kaos ut av, og vi får følge alle deltakerne som utfører sine mest kreative påfunn for å nå først frem.

Poppers Pingviner

Originaltittel: Mr Popper`s Penguins

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Komedie

Sensur: Tillatt for alle

Produksjonsår: 2011

Spilletid: 1 time 34 minutter

Premiere: 26. august 2011

Regi: Mark Waters

Med: Jim Carrey, Carla Gugino og Angela Lansbury.

Mr Popper får en dag tilsendt pingviner på døren av sin far. Han prøver først å bli kvitt disse så fort som mulig, men hans barn ønsker noe helt annet. Dette fører etterhvert til at hans liv blir snudd opp ned på hodet.

Alle som har sett komedie-filmer med Jim Carrey i hovedrollen, kan vel selv tenke seg hvordan film dette er. Overraskende nok syntes jeg faktisk pingvinene er det som er underholdningen i denne filmen. Jeg hadde nok håpet på å le ennå litt mer av denne.

The Cabin in the Woods

Originaltittel: The Cabin in the Woods

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Skrekk / Thriller

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 1 time 21 minutter

Premiere: 11. mai 2012

Regi: Drew Goddard

Med: Richard Jenkins, Bradley Whitford, Jesse Williams, Chris Hemsworth, Fran Kranz, Kristen Connolly og Anna Hutchinson.

Fem ungdommer reiser på helgetur til en øde hytte midt i skogen. Der begynner mystiske ting å skje, ting du aldri ville forestilt deg.

Liker du filmer som Buffy, Lost, eller er du bare fan av unaturlige skapninger, vil du nok kanskje også like denne filmen. Her får du nemlig en god blanding av alt.

I mine øyne begynte filmen bra, og jeg kunne kjenne spenningen begynne å dra seg til. Filmen begynte å ligne på filmer som "The Hills Have Eyes" og "The Wrong Turn". Dessverre syntes jeg det ble med det. Filmen tar mange uventede svinger (noe som er bra) og blod og gørr spruter overalt, men handlingsmessig syntes jeg den var dårlig. Med tanke på utgangspunktet de hadde for å lage denne filmen, er jeg ikke annet enn skuffet.

Law Abiding Citizen

Originaltittel: Law Abiding Citizen

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger:  Krim / Thriller / Drama

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2009

Spilletid: 1 time 48 minutter

Premiere: 06. november 2009

Regi: Gary Gray

Med: Jamie Foxx, Gerard Butler, Colm Meaney, Bruce McGill, Leslie Bibb, Michael Irby, Gregory Itzin, Regina Hall, Emerald-Angel Young, Christian Stolte, Annie Corley og Richard Portnow.

Det verst tenkelige, for en mann, hender med Clyde Shelton (spilt av Gerard Butler). Brutale ranere slår ham ned i sitt eget hjem, voldtar hans kone og dreper hans datter foran øynene hans. Den påfølgende rettsaken blir en farse, da det viser seg at DNA`et som kan avsløre gjerningsmennene, mangler. Mannen som har mistet alt han hadde i livet bestemmer seg for å ta hevn, ikke bare på gjerningsmennene, men også rettssystemet!

Jamie Foxx og Gerard Butler trekker opp denne filmen veldig. De er perfekt til sine roller. Plottet er glimrende og det er lett å leve seg inn i filmen, der man raskt tar parti med Clyde. I fare for å avsløre for mye av filmen, velger jeg å unnlate å skrive om det som trekker ned filmen. Mitt klare tips er å se den selv.

The Holiday

Originaltittel: The Holiday 

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Romantikk / Komedie

Sensur: Tillatt for alle

Produksjonsår: 2006

Spilletid: 2 timer 18 minutter

Premiere: 15. desember 2006

Regi: Nancy Meyers

Med: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black, Eli Wallach, Rufus Sewell og Edward Burns.

Amanda Woods (Cameron Diaz) og Iris Simpkins (Kate Winslet), bor på hver sin side av jorden, men bestemmer seg for å bytte hus i to uker i juleferien. Iris lander i varme Los Angeles, mens Amanda havner i kalde London. De er begge vant til å leve forskjellige liv og de opplever nye ting som endrer deres liv.

Dette er en film jeg anbefaler å se i juletider, med ett godt pledd og en varm kopp kakao.

Safe House

Originaltittel: Safe House

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action / Thriller

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 1 time 40 minutter

Premiere: 24. februar 2012

Regi: Daniel Espinosa

Med: Robert Patrick, Sam Shepard, Denzel Washington, Liam Cunningham, Sebastian Roche, Brendan Gleeson, Fares Fares, Ryan Reynolds, Vera Farmiga, Joel Kinnaman, Tanit Phoenix og Stepghen Bishop.

Filmen handler om en CIA-agent, som har hovedansvaret for et såkalt "safe house", i Sør-Afrika. Når en dag den berømte landsforræderen, Tobin Frost, blir tatt inn, skjer noe uventet i agentens liv. Stasjonen blir angrepet og det hele er i gang. Skuddvekslinger, biljakter og nevekamper er bare noe av det du kan vente deg i denne filmen.

Denne filmen er regisert av svensken, Daniel Espinosa, mannen bak filmen "Ca$h". Selv med Reynolds og Washington i rollene, syntes jeg allikevel filmen faller litt igjennom. Spesialeffektene er ikke så bra som jeg skulle ønske, og det skjer overraskende lite i filmen.

Contraband

Originaltittel: Contraband

Nasjonalitet: Britisk / Amerikansk

Sjanger:  Thriller

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 1 time 49 minutter

Premiere: 16. mars 2012

Regi: Baltasar Komákur

Med: Mark Wahlberg, Ben Foster, Kate Beckinsale, Lukas Haas, Giovanni Ribisi, Diego Luna, Caleb Landry Jones, Monica Acosta, Michael Beaslet og Anthony Michael Frederick

Dette er en film som begynner litt tregt, men som bygger seg opp til å bli utrolig spennende utover.

Den tidligere profesjonelle smugleren Chris Farraday (spilt av Mark Wahlberg) må rette opp etter sin svoger, etter at hans smugleforsøk ikke går etter planen. Dette bringer Chris ut på en siste smugletur, for å gjøre opp, og beskyttefamilien han elsker. Men ikke alt viser seg å gå etter planen!

Dersom du liker såkalt "skitten-action" vil du også garantert like denne filmen. Du glemmer fort tiden, når filmen kommer godt i gang og adrenalinet ditt vil garantert komme til å pumpe.

Max Manus

Originaltittel: Max Manus 

Nasjonalitet: Norsk

Sjanger:  Action / Drama / Krig

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2008

Spilletid:  1 time 53 minutter

Premiere: 19. desember 2008

Regi: Joachim Rønning og Espen Sandberg

Med: Aksel Hennie, Nicolai Cleve Broch, Christian Rubeck, Knut Joner, Mats Eldøen, Pål Sverre Valheim, Agnes Kittelsen, Viktoria Winge, Kyrre Haugen Sydness, Jakob Oftebro og Petter Næss.

Denne filmen bygger på den virkelige historien om motstandsmannen Max Manus (1914-1996), løytnant i Kompani Linge i de frie norske styrkene i Norge, under andre verdenskrig.

Aksel Hennie har hovedrollen i filmen (som Max Manus), og spiller denne rollen veldig imponerende. Han får i oppdrag å ødelegge tyske forskyningsskip i Oslo, sammen med vennen Gregers Gram (spilt av Nicolai Cleve Broch). Sammen utfyller de hverandre meget imponerende.

Med et budsjett på 50 millioner, er det imponerende hvordan de har endret deler av Oslo, til å framstilles som det var på 1940-tallet. Allikevel blir det med terningkast 5, da jeg føler det blir litt mye dødtid i filmen.

Avatar

Originaltittel: Avatar

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Animasjon / Sci-fi / Action

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2009

Spilletid: 2 timer 42 minutter

Premiere: 18.desember 2009

Regi: James Cameron

Med: Stephen Lang, Wes Studi, Sigourney Weaver, Giovanni Ribisi, Zoe Saldana, Sam Worthington, Michelle Rodriguez, Laz Alonso, Joel Moore, CCH Pounder, Dileep Rao, Matt Gerald og Sean Anthony Moran

Første gang jeg så denne filmen, ble glad for at det endelig kom noe nytt og spennende, noe jeg aldri hadde sett før. Filmen er spennende og veldig bra laget.

Året er 2154, og handlingen tar sted på den fjerne månen Pandora. Den tidligere marinesoldaten Jake Sully overtar stillingen, etter at tvillingbroren, som er med i Avatarprogrammet, dør. DNA`et til Jake, kan brukes for å overta Avataren som er blitt utviklet spesielt for broren.

På månen driver selskapet med utvinning av et mineral som er livsviktig for jordens videre eksistens. Men planeten er også hjemmet til Na`vi, som er en intelligent og menneskelignende art. Arbeidet til menneskene truer tilværelsen til na`viene, og resten av deres økosystem. De bestemmer seg for åslippe løs sine kampevner, og menneskene gir seg ikke uten kamp!

Ser allerede frem til film nummer 2, som antas å komme ut i 2015.

Nokas

Originaltittel: Nokas

Nasjonalitet: Norsk

Sjanger:  Action / Thriller / Gangsterfilm

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2010

Spilletid: 1 time 27 minutter

Premiere: 01. oktober 2010

Regi: Erik Skjoldbjærg

Med: Frode Winther Gunnes, Tov Sletta, Morten Håland, Marit Synnøve Berg, Jeton Jajovski, André Eriksen, Geir Høyseth, Thomas Berhane og Geir Høiseth

Denne filmen er basert på NOKAS-ranet i Stavanger den 5. april 2004, Norges mest spektakulære ran, der 11 mann tok seg inn i velvet midt i sentrum. Samtidig ble én politimann skutt og drept. For å forstå hvorfor noen ville laget en slik film, må man vel egentlig være nordmann. Og med det mener jeg at det er nesten bare her i dette lille landet noe slikt virker uvirkelig.

Selv om dette er det nærmeste man kommer et ekte ran, vet man allerede hvordan det ender. Og derfor blir filmen mindre spennende. I tillegg syntes jeg de norske skuespillerne "spiller" litt for mye. Filmen mangler derfor den virkelighetsfølelsen en slik film burde ha.

Buried

Originaltittel: Enterrado

Nasjonalitet: Spansk / Amerikansk

Sjanger: Thriller

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2010

Spilletid: 1 time 35 minutter

Premiere: 08. oktober 2010

Regi: Rodrigo Cortès

Med: Ryan Reynolds, Erik Palladino, José Luis García Pérez, Robert Paterson, Stephen Tobolowsky, Samantha Mathis, Ivana Miño, Warner Loughlin og Kali Rocha

Selv om denne filmen har fått gode terningkast rundt omkring, syntes jeg selv det holder med en 2`er.

Ikke nok med at dette er en lavbudsjettsfilm, de har også klart å legge hele handlingen til ett sted, under hele filmen. Selv om den kan være spennende til tider, er det begrenset hvor lenge man orker å holde ut i kisten.


Horrible Bosses

Originaltittel: Horrible Bosses

Nasjonalitet:  Amerikansk

Sjanger:  Komedie

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2011

Spilletid:  1 time 33 minutter

Premiere: 22. juli 2011

Regi: Seth Gordon

Med: Jason Bateman, Jason Sudeikis, Charlie Day, Kevin Spacey, Colin Farrell, Jennifer Aniston, Jamie Foxx, Julie Bowen og Donald Sutherland

Kjeder du deg en kveld, og har lyst til å se en komedie. Da er dette virkelig en film jeg anbefaler.

Dette er en tøysete komedie, som ofte får deg til å le. Foruten de tre i hovedrollen (Bateman, Sudeiks og Day) vil du blant annet bli vitne til Jennifer Aniston som en seksuelt trakaserende tannlege.

Filmen ville nok vært ennå litt bedre dersom manuset var hakket bedre gjennomtenkt og scenene ennå mer sprøere.

Prison Break Season 1-4 & The Final Break

Originaltittel: Prison Break Season 1, 2, 3, 4 & The Final Break

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Tv-serie / Drama / Action / Thriller

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2005-2009

Spilletid:  58 timer 30 minutter

Premiere: 29. august 2005

Regi: Brad Turner og Paul Scheuring

Med: Robert Knepper, Leon Russom, Sarah Wayne Callies, William Fichtner, Jodi Lynn O`Keefe, Wentworth Miller, Dominic Purcell, Amaury Nolasco m.fl.

Prison Break var egentlig bare beregnet for 13 episoder, men på grunn av den voldsomme interessen, ble det spilt inn hele 4 sesonger med en avsluttende film. Denne geniale serien ble vist på Kanal Fox i Usa, og Tv3 i Norge (klokken 21:30).

Lincoln (spilt av Dominic Purcell) er uskyldig dømt til døden. Broen, ingeniøren og geniet Michael Scofield (spilt av Wentworth Miller) er i begynnelsen den eneste som tror på hans uskyld. Han begår et bevæpnet ran, i en bank, for å bli satt inn i samme fengsel som sin bror (fengslet han selv er arktitekten bak). Han lykkes med dette, og sammen med andre fanger, prøver de å bryte seg ut.

Uten å avsløre for mye, anbefaler jeg heller at du ser alle sesongene! Har du allerede sett de før, kan jeg garantere at du har glemt mye allerede.

Rambo Quadrilogy

Originaltittel: Rambo First Blood, First Blood Part II, Rambo III og John Rambo (Rambo IV: Pearl of the Cobra)

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action / Krigsfilm

Sensur: 18 år

Produksjonsår: 1982, 1985, 1988 og 2007

Spilletid: 6 timer 23 minutter

Premiere: 26.desembeer 1982, 12. september 1985, 1.juli 1988 og 25. januar 2008

Regi: Ted Kotcheff, Peter Macdonald og Sylvester Stallone

Med: Sylvester Stallone, Richard Crenna, Julie Benz, Matthew Marsden, Marc de Jonge, Charles Napier m.fl.

Hvem har vel ikke hørt om soldaten John J. Rambo! (Spilt av Sylvester Stallone)

Rambo-filmene er definitivt for de som elsker action og krigsfilmer. I disse filmene får man det meste. Bygninger som sprenges, skuddvekslinger på åpen mark, personer som blir delt i to også videre. For de som ikke er fan av slike filmer, vil kanskje oppfatte disse som noe groteske. Personlig syntes jeg de såkalte "groteske" scenene i filmene, er det som gjør filmene til det de faktisk er. For disse filmene er god kvalitet! Personlig syntes jeg dette er de beste filmene med Stallone i hovedrollen.

Har du ennå ikke sett disse, er det ikke noe å vente med. Skulle du i utgangspunktet ikke like slike filmer, vil jeg råde deg til å allikevel gi de en sjanse.

The Condemned

Originaltittel: The Condemned

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger:  Action / Thriller / Krim

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2007

Spilletid: 1 time 38 minutter

Premiere: 27. april 2007 (USA)

Regi: Scott Wiper

Med:Vinnie Jones, Steven Austin, Tory Mussett, Robert Mammone, Manu Bennett og Madeleine West.

Liker du "The hunger games", vil du også mest sannsynlig like denne filmen, dersom du ikke er imot stygge scener. Selv om jeg syntes denne filmen er bedre enn "The hunger games", som filmen er mest sammenlignbar med, blir det allikevel med terningkast 4 også på denne (dog med et pluss i parentes).

Med den tidligere wrestleren Steven Austin, og fotballspilleren Vinnie Jones (fra blant annet "Gone in 60 seconds" og "X-Men: The last stand") i hovedrollene, kan man vel si at standarden allerde er satt.

Ti dødsdømte fanger blir sluppet ned på en øde øy. Her skal de gå løs på hverandre, til en vinner er kåret. Personen som overlever til slutt, vil få sin frihet og bli belønnet med rikdom. For å hindre at de ikke vil drepe hverandre, eller at de vil forsøke å rømme, får alle fangene en bombe festet rundt ankele. Denne vil sprenge dersom ikke én vinner er kåret innen de neste 30 timene!

The Hunger Games

Originaltittel: The hunger games

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Drama / Thriller

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 2 timer 17 minutter

Premiere: 23. mars 2012

Regi: Gary Ross

Med: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Stanley Tucci, Donald Sutherland, Elizabeth Banks, Lenny Kravitz, Willow Shields, Paula Malcomson og Toby Jones.

Etter først å ha lest på nett at bøkene til denne filmen, skrevet av Suzanne Collins, er en bestselger, og etterpå bli fortalt av venner og familie at filmen var veldig bra, gledet jeg meg derfor virkelig til å få se denne. Dessverre må jeg si at jeg ble småskuffet over filmen. Selv om jeg under hele filmen gledet meg til å få vite hvordan den ville ende, og ikke ante hva som ville skje underveis, syntes jeg allikevel jeg klarte å tippe avslutningen for lett. Det kan legges til at jeg fra før av har sett "The Condemned", som ligner på denne, men som jeg syntes er en bedre film. Av den grunn følte jeg det var en slags "kopi" av filmen.

Plottet går ut på at hvert distrikt må (hvert år) sende to ungdommer mellom 12 og 18 år til "Dødslekene", et direktesendt realityshow, der de 24 deltakerne må drepe hverandre inntil én eneste overlever. Vinneren vil slippes fri og vende hjem til sitt distrikt med berømmelse. I og med at aldersgrensen er 11 år, er det begrenset hvor sterke scenene i filmen kan være. Men teknisk sett, er det imponerende hvordan de har klart å skjule de "stygge" scenene, da deltagerne må drepe for å overleve.

Rocky-filmene

Originaltittel: Rocky, II, III, IV, V og Rocky Balboa

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action

Sensur: 15 og 18 år.

Produksjonsår: 1976, 1979, 1982, 1985, 1990 og 2006

Spilletid: Totalt: 10timer 23 minutter

Premiere: 1976, 1979, 1982, 1985, 1990 og 2007

Regi: John G. Avildsen og Sylvester Stallone

Med: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Carl Weathers, Tony Burton m.fl.

Rocky-filmene er av de mest kjente filmene med Sylvester Stallone i hovedrollen. Når man vet at første filmen kom ut i 1976 og siste i 2009, må jeg innrømme at jeg ikke er annet enn imponert over Stallone`s fysiske utvikling igjennom årene.

Noe av det fantastiske med filmene er at de bygger på en historie, og man får "tilbakeblikk" fra tidligere filmer, igjennom Rocky`s tanker. Eksempelvis tenker Rocky tilbake på tidligere tunge slag mot hodet, og bemerkelsesverdige minner i hans liv. Ikke nok med at scenene i filmene er gode, også sangene i filmene er store klassikere. Treningssangene "Eye of the Tiger" fra film III og "Training Montage" fra film IV er sanger man ofte hører rundt omkring på treningssentre den dag i dag.

Årsaken til at det blir med terningkast 5 (sterk i så dann) i mine øyne, er fordi kvaliteten varierer veldig i filmene. Spesielt de to første filmene (da Stallone også var mindre kjent) mener jeg er såkalte b-filmer. Heller ikke film V i serien er like underholdende som de andre. Spesielt Rocky III, Rocky IV og Rocky Balboa er for meg ordentlige kvalitetsfilmer. Rocky III kom ut samme år som den første Rambo-filmen, og Rocky IV samme år som Rambo II. Dette er også den tiden Stallone var i sin beste fysiske form. Bare det å studere Stallone`s muskler når han trener, er i seg selv en fryd å se på. Ikke dårligere blir filmene når man ser hvilke motstandere Rocky hadde på denne tiden. Spesielt i Rocky IV, når han skal opp mot den russiske mesteren Ivan Drago, (spilt av den svenske skuespilleren Dolph Lundgren) ser man virkelig hva idretten har å by på!

 

The Avengers

Originaltittel: The avengers

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action / Sci-Fi

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 2 timer 23 minutter

Premiere: 27. april 2012

Regi: Joss Whedon

Med: Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Chris Hemsworth, Chris Evans, Mark Ruffalo og Tom Hiddleston.

Liker du filmene; "Hulken", "Captain America", "Iron Man" også videre, vil du garantert også like denne filmen, for i denne filmen er de alle samlet! Hulken, Captain America, Iron Man, Hawkeye, Thor og Black Widow forener sine superkrefter for å forsvare jorden ifra broren til Thor, guden Loke.

Superheltene er med i det internasjonale fredsbevarende byrået S.H.I.E.L.D, som skal forsvare jorden når vanlige mennesker ikke har noe å stille opp med. Byrået ledes av direktør Fury (Samuel L. Jackson), og sammen med superheltene får han en tøff kamp når de skal forsvare seg mot Loke og hans utenomjordiske hær.

I tillegg til alle spesialeffektscenene, har de allikevel klart å presse inn humoristiske innslag. Kombinasjonen gir en actionfilm som underholder enten du er fan av usannsynlige hendelser eller ei.

Flåklypa

Originaltittel: Flåklypa Grand Prix

Nasjonalitet: Norsk

Sjanger: Komedie/Animasjon

Sensur: Tillatt for alle

Produksjonsår: 1975

Spilletid: 1 time 28 minutter

Premiere: 28. august 1975

Regi: Ivo Caprino

Med: Leif Juster, Per Theodor Haugen, Rolf Just Nilsen, Kari Simonsen, Wenche Foss, Frank Robert, Toralv Maurstad og Harald Heide Steen Jr.

Er det en ting som er typisk norsk, er det nettopp denne norske filmen, Flåklypa. Har du ennå ikke sett denne klassikeren, har du virkelig gått glipp av noe! Personlig syntes jeg dette er den beste filmen som er laget i Norge. I tillegg til knallgod animasjon, er det også en masse humor i filmen, og pausene mellom hver latterkule er sannsynligvis ikke lange.Filmen er en dukkefilm som passer for alle alderstrinn.

Filmen har i etterkant blitt en juletradisjon i hjemmet, da den sendes hvert år på lille julaften og 1. juledag på TV 2.

"Sju og tredve mil nordover, litt øst og oppover, ligger Flåklypa, ei lita fjellbygd under himmelhvelvingen. Sjølberga med både dampysteri og campingplass, lokalavis og egen TV-sender. Fritt for vær og vind, akkurat der morgensola renner opp over Storjuvet, bor sykkelreparatør og bygdeoriginal Reodor Felgen og hans to assistenter, den optimistiske Solan Gundersen og den pessimistiske, forsiktige piggsvinet Ludvig."

Det er nettopp i denne bygda handlingen foregår. Reodor Felgen blir utfordret av sin tidligere elev, og nå verdensmesteren i Formel 1, Rudolf Blodstrupmoen. Med hjelp av den optimistiske Solan, den pessimistiske Ludvig og penger fra den styrtrike oljesjeiken Ben Redic Fy Fazan, setter Felgen i gang med å bygge racerbilen Il Tempo Gigante. Det hele avsluttes med et ellevilt kappløp om både heder og ære i billøpet Flåklypa Grand Prix.

Filmen i sin helhet:

Hodejegerne

Originaltittel: Hodejegerne

Annen tittel: Headhunters

Nasjonalitet: Norsk

Sjanger: Action / Thriller

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2011

Spilletid: 1 time 38 minutter

Premiere: 26. august 2011

Regi: Morten Tyldum

Med: Aksel Hennie, Nikolaj Coster-Waldau, Synnøve Macody Lund og Eivind Sander

Filmen som er basert på Jo Nesbøs bestselgerroman, er en av de bedre filmene som er laget i Norge.

Pengegriske menn i skreddersydde dresser, skuddvekslinger og kampen om å overleve badende i bæsj, er bare noe av det du kan vente deg i denne filmen, med Aksel Hennie i hovedrollen. Enkelte scener i filmen er ordentlige godbiter som du ikke vil glemme med det første.

Handlingen foregår rundt Roger Brown. Brown er en hodejeger, men også en kunsttyv, som har alt en mann man kan ønske seg. Han er Norges mest vellykkede hodejeger, har en vakker kone ved navn Diana, har en alt for dyr villa til 30 millioner, og for å klare seg økonomisk må han utføre kunsttyverier. Roger Brown tror også han må opprettholde sin kjøpefest for ikke å miste sin usannsynlige vakre kjæreste på 1,85.

For å klare seg økonomisk ser han seg nødt til å stjele store mengder kunst til flere titalls millioner, noe som setter han i farlige og spennende situasjoner. Det hele blir en flukt for livet...

 

Søk etter film

Filmbloggeren

Filmanmelderen"/ Thomas 24, Bergen

Yndlingskategori
Action/Krim/Skrekk
Yndlingsskuespiller
Sylvester Stallone
Kontakt
filmbloggeren@gmail.com Facebook-side
http://www.facebook.com/Filmanmelding
Lik facebook-siden for lettere å se når nye innlegg legges ut.

Videre planer for bloggen

  1. Kjøpe et domene, for så å starte bloggen fra en ordentlig side. (Begynner i starten av desember. Dere vil få beskjed om ny link på denne siden og facebook)
  2. Opprette brukeranmeldelser, slik at leserne kan stemme på filmer.
  3. Rangering etter en topp-50/topp-100 liste.
  4. Rangering etter beste filmer innenfor de forskjellige kategoriene.
  5. Opprette en søkeboks der man lettere kan finne frem til filmene.
  6. Alfabetisk sortering eller rangering etter terningkast inne på hver enkelt kategori.

Om bloggen

Dette er en blogg, der det blir skrevet om både nye og gamle filmer/serier. I tillegg gis det terningkast på skuespilleres prestasjoner gjennom deres karriere.
Jeg syntes mange anmeldere avslører for mye av innholdet i filmen, noe som gjør at jeg holder meg unna de fleste anmeldingene på filmer jeg skal se. I mine "anmeldelser" ønsker jeg derfor å avsløre så lite som mulig av handlingen i filmen. Tekstene vil derfor like bli lange som på andre anmeldelsessider, men terningkastet blir iallefall ut ifra hva jeg mener om filmen generelt og ikke om lyden er bra etc.
Har du forslag til filmer jeg bør anmelde, eller forbedringer til siden, tar jeg gjerne imot dette på filmbloggeren@gmail.com.

Terningkast 1-6

Det er viktig å tenke på at alle har ulik filmsmak. Terningkast 2 hos meg kan selvsagt for andre være terningkast 5.
Slik har jeg vurdert de forskjellige verdiene på terningen:
Terningkast 6 En perfekt film/serie som man kan se mange ganger uten å gå lei.
Terningkast 5 En kjempebra film. Ofte kan mange favorittfilmer ende opp her.
Terningkast 4 Dette er også et bra terningkast. Filmer som får denne terningen er absolutt anbefalt å se.
Terningkast 3 En helt grei film som kan være artig ut ifra hvilket humør du er i.
Terningkast 2 En mindre bra film som man mest sannsynlig bare ser 1 gang i livet.
Terningkast 1 Dette er typiske elendige filmer som man gjerne ikke orker å se ferdig engang.

Filmsider

filmanmelding
imdb logo
filmfront
filmweb
dvdhuset
platekompaniet
cdon

Kategorier

hits