Komedie

Bad Teacher

 Originaltittel: Bad Teacher

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Komedie

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2011

Spilletid: 1 time 34 minutter

Premiere: 24. juni 2011

Regi: Jake Kasdan

Med: Cameron Diaz, Jason Segel, Justin Timberlake, John Michael Higgins, Phyllis Smith, Matthew J. Evans, Jillian Armenante, Lucy Punch, Dave Allen, Kaitlyn Dever og Kathryn Newton.

Handling:

Elisabeth Halsey (Cameron Diaz) bryr seg bare om å være med en rik mann, slik at hun slipper å måtte jobbe som lærer. Når hun uventet dumpes av sin forlovede, forstår hun at det hun trenger er større pupper for å imponere de rike mennene. Derfor retunerer hun til skolen, hvor hun legger seg etter den nye vikaren og millionærarvingen (Justin Timberlake), samtidig som hun finner utradisjonelle måter å tjene ekstra for å få råd til brystoperasjonen.

Personlig mening om filmen:

Enkelte ganger i filmen, lover det bra, og man må trekke litt på smilebåndet, men dette er i mine øyne ingen god komediefilm. Jeg skulle ønske humoren var ennå mer sprø, mer utpønsket og mer ondskapsfull, slik at jeg virkelig kunne le av denne. Derfor ender det opp med terningkast 3.

Trailer:

The Dictator

Originaltittel: The Dictator

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Komedie

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 1 time 20 minutter

Premiere: 16. mai 2012

Regi: Larry Charles

Med: Sacha Baron Cohen, Megan Fox, Anna Faris, John C. Reilly og Ben Kingsley.

Filmen er inspirert av Saddam Husseins roman "Zabibah and the King".

Cohen spiller den hensynsløse diktatoren i Wadya, Admiral General Aladeen. Han er verdens siste diktator, og det går rykte om at han blant annet har atomvåpen som han snart vil ta i bruk på USA. Admiralen blir derfor invitert av verdens ledere og FN til å komme til New York for å overtale han til å skrive under på en ny grunnlov som gir landet Wadiya demokrati, slik at den grufulle diktatoren ikke lenger kan herje som han vil. Etter å ha unnsluppet et kidnappingsforsøk (der han mister sitt skjegg) er det vanskelig for en som til vanlig holder seg med dusinvis dobbeltgjengere å bli trodd på hvem han er. Nå må Aladeen kjempe seg tilbake til makten for å forsikre seg om at demokratiet aldri blir innført i landet han så kjærlig undertrykker.

Sacha Baron Cohen er best kjent ifra filmen "Borat" og jeg sitter dessverre igjen med inntrykket av at han prøver å melke ut siste rest av Boratmoroa i denne filmen, noe som ikke blir den suksessen han så gjerne ønsker. Dette er den første rene spillefilmen for Cohen og jeg syntes han fortsatt har litt å gå på når det kommer til skuespillerprestasjonene.

Det er meningen at filmen skal ha en tørr form for humor. Her og der lo jeg ganske godt, men det er ikke like morsomt hele tiden. Samme humoren og replikker blir brukt for ofte. Det skal sies at det kommer frem noen "drøye" scener i denne filmen, men totalinntrykket er dessverre labert i forhold til forventningene.

What Happens in Vegas

Originaltittel: What Happens in Vegas

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Komedie

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2008

Spilletid: 1 time 41 minutter

Premiere: 9. mai 2008

Regi: Tom Vaughan

Med: Cameron Diaz, Queen Latifah, Dennis Farina, Treat Williams, Ashton Kutcher, Zach Galifianakis, Michelle Krusiec, Lake Bell og Krysten Ritter.

To vidt forskjellige personer våkner opp sammen en morgen etter en festnatt i Vegas, og finner ut at de har giftet seg. En av dem vinner jackpot etter å ha spilt med den andres mynt, og det går opp for dem at de må dele hele summen. De er jo tross alt gift! Spørsmålet videre blir: Hvordan sikre seg alle pengene på egenhånd og sikre tilbørlig avstand til ektemaken man hatefullt vil skille seg fra.

Denne filmen får deg til å smile selv om du kanskje ikke er den typen som så veldig fort trekker på smilebåndene av lette komedier. Den har gode skuespillerprestasjoner og passer både for gutter og jenter. Dessverre syntes jeg innholdet i filmen er mer sørgelig. Man forventer å le ennå mer av gode komediefilmer.

Olsenbanden Samleboks

Originaltittel: Olsenbanden Samleboks (14 filmer)

Nasjonalitet: Norsk

Sjanger: Komedie / Krim

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 1969-1998

Spilletid: 26 timer 11 minutter

Premiere: 11. august 1969

Regi: Knut Bohwim, Knut Andersen og Ove Kant

Med: Arve Opsahl, Aud Schønemann, Carsten Byhring, Sverre Holm, Harald Heide-Steen jr., Pål Johannesen, Sverre Wilberg, m.fl.

Olsenbanden er velkjent for alle som bor i Norge. Dette er en serie filmkomedier som i hovedsak ble laget rundt 1970-årene. Arve Opsahl spilte hoverollen som "Egon Olsen", Sverre Holm som "Benny Fransen", Carsten Byhring som "Kjell Jensen" og Harald Heide-Steen jr. som "Dynamitt-Harry". Serien er basert på en dansk serie med samme navn. Filmene har også dannet utgangspunktet for Olsenbanden junior, der rollefigurene for Olsenbanden opptrer som barn.

I starten fikk filmene aldri god omtale fra kritikerne, men besøkstallene var allikevel høye. De fikk heller aldri god økonomisk støtte, slik at regisøren, Knut Bohwim, blant annet måtte pantsette huset for å få råd til å lage film nummer 2 i serien.

Banden har sine røtter i Oslo, og det er der det meste foregår i filmene. Basen de bruker er Kjells hus i Ullensakergata 1 A på Kampen. I hver film kommer Egon ut av Botsfengselet med en plan under armen. Kjell og Benny står og ønsker han velkommen ut, og sammen drar de hjem til Kjell, der de får høre om hans geniale plan. Banden begynner av og til med små kupp, for å få kapital til det større hovedkuppet. I så godt som hver film ender det med at Egon havner i fengsel igjen, eller at noen andre stikker av med pengene.

Det ble i alt laget 14 filmer av denne serien og i tillegg 5 album. I 1983, kom det tillegg også en idé om å lage en tegneserie ut av filmserien, som ble skrevet av Sverre Årnes og Håkon Aasnes. Knut Bohwrim omskrev den første serien, "Olsenbanden raner Hurtigruten", til spillefilmmanus, men prosjektet var avhengig av en finansiell støtte som aldri kom.

Dette er og blir morsomme filmer. Med den kapitalen de hadde, og med tanke på hvor gamle de første filmene faktisk er, syntes jeg dette er et stykke imponerende arbeid. Dette er i mine øyne komedie som egner seg for hele familien. Olsenbanden-filmene ligger ute på youtube, og her er den første filmen i serien:

Shallow Hal

Originaltittel: Shallow Hal

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Komedie / Romantikk

Sensur: Tillatt for alle

Produksjonsår: 2001

Spilletid: 1 time 53 minutter

Premiere: 26. desember 2001

Regi: Bob Farrelly og Peter Farrelly

Med: Gwyneth Paltrow, Jack Black, Jason Alexander og Joe Viterelli.

Hal lovet sin døende far, at han bare skulle date vakre kvinner, sett fra utsiden. En dag blir han imidlertid hypnotisert til å bare se den indre skjønnheten til kvinner. Hal syntes dermed at de aller fleste er fine. Han møter senere på, Rosemary, (som i andre sine øyne ikke er annet enn ei overvektig dame) og blir også forelsket i denne damen. Men vil kjærligheten blomstre når hypnosen forsvinner, og han finner ut av hvordan hu egentlig ser ut?

Filmen er til tider både humoristisk og romantisk, men historien tatt i betrakning, syntes jeg den bare holder til terningkast 3.

21 Jump Street

Originaltittel: 21 Jump Street

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Komedie / Action

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 1 time 49 minutter

Premiere: 15. juni 2012

Regi: Chris Miller og Phil Lord

Med: Channing Tatum, Jonah Hill, Juno Temple og Toby Hemingway

Denne filmen er det mange vil kalle en "god dammeldags purkekomedie". 21 Jump Street var nemlig en gammel amerikansk TV-serie (med Johnny Depp i hovedrollen) fra Fox Network om unge politibetjenter. Denne filmen er allikevel noe utenom det vanlige, og antagligvis en av de bedre komediefilmene som blir laget i år. Skuespillerne gjør en veldig bra jobb og filmen er morsom nesten hele tiden.

Nerden Schmidt (Jonah Hill) og den populære idrettsutøveren Jenko (Channing Tatum) var tidligere helt motsatt av hverandre. Eneste de hadde til felles var at de begge gikk på high-school. Etter endt skolegang, møtes de igjen på politiskolen. Imidlertid blir de her venner, og utgjør hverandre perfekt som par. Schmidt hjelper Jenko med skolearbeidet, mens Jenko får presser Schmidt i bedre form, slik at han består de fysiske testene.

Etter politiskolen går de ut som partnere og begynner i det små som sykkelvakter. De rykker snart videre til en spesialavdeling kalt "21 Jump Street", der deres første oppdrag blir å dra tilbake til high school igjen, for å gå undercover og avsløre en stor dopliga.

Rat Race

Originaltittel: Rat Race 

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Komedie

Sensur: 7 år

Produksjonsår: 2001

Spilletid: 1 time 52 minutter

Premiere: 22. februar 2002

Regi: Jerry Zucker

Med: John Cleese, Rowan Atkinson, Lanei Chapman, Whoopi Goldberg og Cuba Gooding Jr.

Med en slik rolleliste som det er i denne filmen, skulle det vel bare mangle at det blir humor ut av dette.

Gjengen holder til på et kasino i Las Vegas og får tilbudet til å være med på et kappløp om å vinne $2.000.000. Eneste de må gjøre er å være den første til å åpne en bankboks i New Mexico. Dette er det dømt til å bli kaos ut av, og vi får følge alle deltakerne som utfører sine mest kreative påfunn for å nå først frem.

Poppers Pingviner

Originaltittel: Mr Popper`s Penguins

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Komedie

Sensur: Tillatt for alle

Produksjonsår: 2011

Spilletid: 1 time 34 minutter

Premiere: 26. august 2011

Regi: Mark Waters

Med: Jim Carrey, Carla Gugino og Angela Lansbury.

Mr Popper får en dag tilsendt pingviner på døren av sin far. Han prøver først å bli kvitt disse så fort som mulig, men hans barn ønsker noe helt annet. Dette fører etterhvert til at hans liv blir snudd opp ned på hodet.

Alle som har sett komedie-filmer med Jim Carrey i hovedrollen, kan vel selv tenke seg hvordan film dette er. Overraskende nok syntes jeg faktisk pingvinene er det som er underholdningen i denne filmen. Jeg hadde nok håpet på å le ennå litt mer av denne.

Horrible Bosses

Originaltittel: Horrible Bosses

Nasjonalitet:  Amerikansk

Sjanger:  Komedie

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2011

Spilletid:  1 time 33 minutter

Premiere: 22. juli 2011

Regi: Seth Gordon

Med: Jason Bateman, Jason Sudeikis, Charlie Day, Kevin Spacey, Colin Farrell, Jennifer Aniston, Jamie Foxx, Julie Bowen og Donald Sutherland

Kjeder du deg en kveld, og har lyst til å se en komedie. Da er dette virkelig en film jeg anbefaler.

Dette er en tøysete komedie, som ofte får deg til å le. Foruten de tre i hovedrollen (Bateman, Sudeiks og Day) vil du blant annet bli vitne til Jennifer Aniston som en seksuelt trakaserende tannlege.

Filmen ville nok vært ennå litt bedre dersom manuset var hakket bedre gjennomtenkt og scenene ennå mer sprøere.

Søk etter film

Filmbloggeren

Filmanmelderen"/ Thomas 24, Bergen

Yndlingskategori
Action/Krim/Skrekk
Yndlingsskuespiller
Sylvester Stallone
Kontakt
filmbloggeren@gmail.com Facebook-side
http://www.facebook.com/Filmanmelding
Lik facebook-siden for lettere å se når nye innlegg legges ut.

Videre planer for bloggen

  1. Kjøpe et domene, for så å starte bloggen fra en ordentlig side. (Begynner i starten av desember. Dere vil få beskjed om ny link på denne siden og facebook)
  2. Opprette brukeranmeldelser, slik at leserne kan stemme på filmer.
  3. Rangering etter en topp-50/topp-100 liste.
  4. Rangering etter beste filmer innenfor de forskjellige kategoriene.
  5. Opprette en søkeboks der man lettere kan finne frem til filmene.
  6. Alfabetisk sortering eller rangering etter terningkast inne på hver enkelt kategori.

Om bloggen

Dette er en blogg, der det blir skrevet om både nye og gamle filmer/serier. I tillegg gis det terningkast på skuespilleres prestasjoner gjennom deres karriere.
Jeg syntes mange anmeldere avslører for mye av innholdet i filmen, noe som gjør at jeg holder meg unna de fleste anmeldingene på filmer jeg skal se. I mine "anmeldelser" ønsker jeg derfor å avsløre så lite som mulig av handlingen i filmen. Tekstene vil derfor like bli lange som på andre anmeldelsessider, men terningkastet blir iallefall ut ifra hva jeg mener om filmen generelt og ikke om lyden er bra etc.
Har du forslag til filmer jeg bør anmelde, eller forbedringer til siden, tar jeg gjerne imot dette på filmbloggeren@gmail.com.

Terningkast 1-6

Det er viktig å tenke på at alle har ulik filmsmak. Terningkast 2 hos meg kan selvsagt for andre være terningkast 5.
Slik har jeg vurdert de forskjellige verdiene på terningen:
Terningkast 6 En perfekt film/serie som man kan se mange ganger uten å gå lei.
Terningkast 5 En kjempebra film. Ofte kan mange favorittfilmer ende opp her.
Terningkast 4 Dette er også et bra terningkast. Filmer som får denne terningen er absolutt anbefalt å se.
Terningkast 3 En helt grei film som kan være artig ut ifra hvilket humør du er i.
Terningkast 2 En mindre bra film som man mest sannsynlig bare ser 1 gang i livet.
Terningkast 1 Dette er typiske elendige filmer som man gjerne ikke orker å se ferdig engang.

Filmsider

filmanmelding
imdb logo
filmfront
filmweb
dvdhuset
platekompaniet
cdon

Kategorier

hits