Eventyr

Nytt .no domene nærmer seg!

En ny nettside nærmer seg med småskritt. En del programmering gjenstår, men det positive må vel være at siden iallefall blir publisert.

Følg med for mer informasjon!

Ny nettside

Da har jeg satt i gang med å lage ny nettside for denne bloggen. Når den vil være oppe er uvisst, men følg med her eller på facebook, så vil du få det med deg.

Noen av forbedringene står allerede i margen.

 

Har du andre forslag til forbedringer? Ikke nøl med å ta kontakt på; filmbloggeren@gmail.com

Into the Wild

 Originaltittel: Into the Wild

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Eventyr / Drama

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2007

Spilletid: 2 timer 27 minutter

Premiere: 7. mars 2008

Regi: Sean Penn

Med: Emile Hirsch, Vince Vaughn, Catherine Keener, Kristen Stewart, Jena Malonem og Hal Holbrook.

Handling:

Etter endt college, står 22 år gamle "Alex" med gode karakterer, stolte foreldre og muligheten til å gå på Harvard for å fullføre sin utdannelse. Istedet velger han å gi bort alle pengene sine, brenne alle papirene og dra ut på sitt livs eventyr. Uten noe mål reiser han bare rundt omkring i USA og treffer de merkeligste mennesker. Etter noen slitsomme måneder finner han plutselig et mål for sin reise og blir besatt av å reise til villeste Alaska, stedet samfunnet ikke har klart å ødelegge enda.

Personlig mening om filmen:

Filmen er basert på Jon Krakauer sin bok fra 1996, som igjen er basert på den sanne historien om Christopher McCandless sitt liv. Riktignok kan man ikke være helt sikre på at alt som blir fortalt er sant her, men det er egentlig ikke av noen betydning.

Emile Hirsch i hovedrollen spiller relativt bra. I de mest intense scenene har han litt å gå på, men totalt sett er det en bra innsats av den unge skuespilleren.

Store deler av filmen handler om menneskene han treffer på turen rundt i USA og på vei til Alaska. Han treffer alt ifra nudsiter til hippier og dette er interessant nok. Selv om filmen har flotte bilder fra ulike steder og at filmen helt sikkert for mange kan treffe rett i hjerterota, var dessverre ikke denne filmen det helt store for min del. Jeg syntes den ble alt for lang og det skjedde for lite "action" i den, selv om jeg syntes den siste halvtimen tok seg noe opp.

Trailer:

Snow White and the Hunstman

 Originaltittel: Snow White and the Huntsman

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action / Eventyr / Drama

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 2 timer 2 minutter

Premiere: 8. juni 2012

Regi: Rupert Sanders

Med: Charlize Theron, Kristen Stewart, Chris Hemsworth, Ian McShane, Sam Claflin, Eddie Izzard, Ray Winstone, Stephen Graham, Toby Jones, Bob Hoskins, Lily Cole, Eddie Marsan og Sam Spruell.

Handling:

Det begynner som i eventyret om Snehvit. En dronning ønsker seg en datter som har hud hvit som snø, lepper røde som blod og hår svart som ibenholt. Ikke lenge etter fødes prinsessen. Resten av historien er kjent. Dronningen dør og kongen får en ny kone. Men den nye dronningen er ikke den hun gir seg ut til å være. Hun dreper kongen, kaster Snehvit fangenskap og legger kongeriket i mørket. Det vises seg at å spise Snehvits hjerte er veien til evig ungdom, men når prinsessen rømmer begynner eventyret.

Personlig mening om filmen:

Denne filmen er altså basert på eventyet om Snehvit, men med en ny interessant vri på den gamle historien. Dersom du elsker visuelle effekter, vil dette være en film for deg. Dverger, troll og alver er bare noe du blir vitne til. Det pøses på med dataredigerte bilder som skal forbløffe publikum.

Personlig liker jeg den visuelle stilen godt, men det er visse ting produsenten bruker for mye tid på, noe som gjør at filmen føles litt lang. Dette er allikevel ikke en dårlig regidebut av Sanders og det blir spennende å se hva han lager i fremtiden med mer erfaring.

Alt i alt er dette et underholdende eventyr. Kanskje blir det litt for dumt å ha Kristen Stewart i rollen som Snehvit, når hun ikke er penere enn Charlize Theron, men dette er egentlig bare en pirkesak.

Trailer:

Søk etter film

Filmbloggeren

Filmanmelderen"/ Thomas 24, Bergen

Yndlingskategori
Action/Krim/Skrekk
Yndlingsskuespiller
Sylvester Stallone
Kontakt
filmbloggeren@gmail.com Facebook-side
http://www.facebook.com/Filmanmelding
Lik facebook-siden for lettere å se når nye innlegg legges ut.

Videre planer for bloggen

  1. Kjøpe et domene, for så å starte bloggen fra en ordentlig side. (Begynner i starten av desember. Dere vil få beskjed om ny link på denne siden og facebook)
  2. Opprette brukeranmeldelser, slik at leserne kan stemme på filmer.
  3. Rangering etter en topp-50/topp-100 liste.
  4. Rangering etter beste filmer innenfor de forskjellige kategoriene.
  5. Opprette en søkeboks der man lettere kan finne frem til filmene.
  6. Alfabetisk sortering eller rangering etter terningkast inne på hver enkelt kategori.

Om bloggen

Dette er en blogg, der det blir skrevet om både nye og gamle filmer/serier. I tillegg gis det terningkast på skuespilleres prestasjoner gjennom deres karriere.
Jeg syntes mange anmeldere avslører for mye av innholdet i filmen, noe som gjør at jeg holder meg unna de fleste anmeldingene på filmer jeg skal se. I mine "anmeldelser" ønsker jeg derfor å avsløre så lite som mulig av handlingen i filmen. Tekstene vil derfor like bli lange som på andre anmeldelsessider, men terningkastet blir iallefall ut ifra hva jeg mener om filmen generelt og ikke om lyden er bra etc.
Har du forslag til filmer jeg bør anmelde, eller forbedringer til siden, tar jeg gjerne imot dette på filmbloggeren@gmail.com.

Terningkast 1-6

Det er viktig å tenke på at alle har ulik filmsmak. Terningkast 2 hos meg kan selvsagt for andre være terningkast 5.
Slik har jeg vurdert de forskjellige verdiene på terningen:
Terningkast 6 En perfekt film/serie som man kan se mange ganger uten å gå lei.
Terningkast 5 En kjempebra film. Ofte kan mange favorittfilmer ende opp her.
Terningkast 4 Dette er også et bra terningkast. Filmer som får denne terningen er absolutt anbefalt å se.
Terningkast 3 En helt grei film som kan være artig ut ifra hvilket humør du er i.
Terningkast 2 En mindre bra film som man mest sannsynlig bare ser 1 gang i livet.
Terningkast 1 Dette er typiske elendige filmer som man gjerne ikke orker å se ferdig engang.

Filmsider

filmanmelding
imdb logo
filmfront
filmweb
dvdhuset
platekompaniet
cdon

Kategorier

hits