Drama

The Blind Side

Originaltittel: The Blind Side

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Drama

Sensur: 7 år

Produksjonsår: 2009

Spilletid: 2 timer 3 minutter

Premiere: 12. mars 2010

Regi: John Lee Hancock

Med: Sandra Bullock, Tim McGraw, Quinton Aaron, Jae Head, Lily Collins, Ray McKinnon, Kim Dickens, Adriane Lenox og Catherine Dyer.

Filmen er basert på den sanne historien om Leigh Anne og Sean Tuohy som tar inn den hjemløse afrikansk-amerikanske tenåringen, Michael "Big Mike" Oher. Michael har ikke fått noe gratis i livet. Den storvokste tenåringen fra skyggesiden i Memphis kommer fra en ødelagt familie, og på skolen er han håpløst langt etter alle andre. En dag blir han tatt inn i varmen hos en handlekraftig dame fra byens beste strøk. Det forandrer livet for dem begge, og seerne blir vitne til det hele.

"The Blind Side" fikk en Oscar-nominasjon for beste film, noe jeg mener er vel fortjent. En kan selv tenke seg hva man får når sjangeren er drama, men allikevel er den til tider både spennende og humoristisk. De fleste skjønner ved å se på coveret at det handler om amerikansk fotball her, men selv om man ikke kan en eneste regel i spillet, skjønner man fortsatt hva det går ut på.

Million Dollar Baby

Originaltittel: Million Dollar Baby

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Drama

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2004

Spilletid: 2 timer 12 minutter

Premiere: 11. februar 2005

Regi: Clint Eastwood

Med: Hilary Swank, Clint Eastwood, Morgan Freeman og Mike Colter.

Clint Eastwood spiller den aldrende boksetreneren "Frankie Dunn" som for lenge siden har mistet kontakten med sin datter. Hans eneste venn og tidligere elev Eddie "Scrap" Durpris (spilt av Morgan Freeman) hjelper ham med å drive det slitte treningslokalet "Hit Pit".

En dag kommer "Maggie Fitzgerald" inn i treningslokalen, for å prøve å overtale Frankie til å bli hennes trener. Hun er 31 år, kommer fra en fattig familie og har hele tiden fått høre at hun er "white trash" og ikke duger til noe. Frankie trener ikke jenter og er først avvisende, men Scrap føler med henne og gir henne noen tips. Og da Frankie mister sin eneste store bokser til en annen manager tar han Maggie under sine vinger og trener henne opp til å bli en veldig god bokser. Hun blir på en måte datteren han har mistet kontakten med. Uten å røpe noe mer av filmen, anbefaler jeg heller at du ser den!

Dette er en veldig bra film, (sterk femmer) som også har vunnet flere oscar. Det som trekker den noe ned i mine øyne, er at den kan være litt lang og kjedelig til tider. Litt kjedelig er det at filmen blir fortalt. Det er vel egentlig den siste halvtimen av filmen det virkelig oser kvalitet av.

The Fighter

Originaltittel: The Fighter

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Drama

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2010

Spilletid: 1 time 55 minutter

Premiere: 11. februar 2011

Regi: David O. Russell

Med: Mark Wahlberg, Christian Bale, Amy Adams, Melissa Leo, Jack McGee, Dendrie Taylor, Jenna Lamina, Bianca Hunter, Salvatore Santone og Erica McDermott.

Filmen er basert på virkelighetens historie om to boksende halvbrødere: Dickie Eklund og "Irish" Mickey Ward. Du følger begge deres liv, der Dickie trener Mickey og målet er å bli verdens beste bokser.

The Fighter var nominert til sju Oscar, og den dro med seg to for beste biroller. Melissa Leo og Christian Bale kunne pryde peishyllen etter fantastisk innsats.

Filmen kan minne litt om Rocky til tider, og tittelen kan kanskje skremme jenter vekk fra filmen, men faktisk er det tvert imot. Det er en film om familie på godt og vondt, om kjærlighet og om alle utfordringene som kommer fra gata for å prøve å bli noe stort. Det er dessuten de gode skuespillerprestasjonene som drar opp filmen i mine øyne.

The Social Network

Originaltittel: The Social Network

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Drama / Historie

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2010

Spilletid: 2 timer

Premiere: 22. oktober 2010

Regi: David Fincher

Med: Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Rooney Mara, Brenda Song, Rashida Jones, Justin Timberlake, Joseph Mazzello, Malese Jow, Eli Jane, Armie Hammer og Max Minghella.

Alle har vel hørt om mannen bak facebook, Mark Zuckerberg, som er den yngste milliardæren i historien. Dette er filmen om hvordan han fikk idéen, og laget siden.

I 2003, setter Harvard-studenten og dataprogrammereren Mark Zuckerberg seg ved datamaskinen og begynner ivrig å arbeide med en ny idé. En side blandet av blogging og programmering. For denne gründeren leder suksessen til både personlige og juridiske komplikasjoner. Når man blir rik, får man ikke bare venner, men også uvenner, som blant annet hevder han har stjålet deres idé.

Selv er filmen kritisert av Mark Zuckerberg, som mener den har for mange unøyaktigheter. Men hvem hadde vel egentlig ventet seg noe annet? Personlig syntes jeg selvsagt at filmen hadde blitt ennå bedre med Mark selv i hovedrollen, men man får allikevel et godt innblikk i hvordan "nerdene" lever og skaper facebook.

Den fantastiske historien om Benjamin Button

Originaltittel: The Curious Case of Benjamin Button

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Drama / Fantasi

Sensur: 7 år

Produksjonsår: 2008

Spilletid: 2 timer 39 minutter

Premiere: 06. februar 2009

Regi: David Fincher

Med: Brad Pitt, Cate Blanchett, Tilda Swinton, Elle Fanning, Julia Ormond, Elias Koteas og Jason Flemyng.

Historien i denne filmen må være en av de rareste som finnes, og får å ha fått dette til, syntes jeg de har gjort en meget bra innsats.

Filmen er basert på en novelle av F. Scott Fitzegerald, om en mann (Benjamin), som blir født gammel, men blir bare yngre og yngre i utseendet. Livet hans blir selvfølgelig et eventyr, som vi får ta del i, der mye av handlingen er sentrert rundt hans kjærlighetsforhold "Daisy". Blant annet blir du også dratt inn i krigen, som Benjamin Button deltok i.

Verdt å merke seg at filmen ble nominert til 13 Oscar`s.

The Hunger Games

Originaltittel: The hunger games

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Drama / Thriller

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 2 timer 17 minutter

Premiere: 23. mars 2012

Regi: Gary Ross

Med: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Stanley Tucci, Donald Sutherland, Elizabeth Banks, Lenny Kravitz, Willow Shields, Paula Malcomson og Toby Jones.

Etter først å ha lest på nett at bøkene til denne filmen, skrevet av Suzanne Collins, er en bestselger, og etterpå bli fortalt av venner og familie at filmen var veldig bra, gledet jeg meg derfor virkelig til å få se denne. Dessverre må jeg si at jeg ble småskuffet over filmen. Selv om jeg under hele filmen gledet meg til å få vite hvordan den ville ende, og ikke ante hva som ville skje underveis, syntes jeg allikevel jeg klarte å tippe avslutningen for lett. Det kan legges til at jeg fra før av har sett "The Condemned", som ligner på denne, men som jeg syntes er en bedre film. Av den grunn følte jeg det var en slags "kopi" av filmen.

Plottet går ut på at hvert distrikt må (hvert år) sende to ungdommer mellom 12 og 18 år til "Dødslekene", et direktesendt realityshow, der de 24 deltakerne må drepe hverandre inntil én eneste overlever. Vinneren vil slippes fri og vende hjem til sitt distrikt med berømmelse. I og med at aldersgrensen er 11 år, er det begrenset hvor sterke scenene i filmen kan være. Men teknisk sett, er det imponerende hvordan de har klart å skjule de "stygge" scenene, da deltagerne må drepe for å overleve.

Søk etter film

Filmbloggeren

Filmanmelderen"/ Thomas 24, Bergen

Yndlingskategori
Action/Krim/Skrekk
Yndlingsskuespiller
Sylvester Stallone
Kontakt
filmbloggeren@gmail.com Facebook-side
http://www.facebook.com/Filmanmelding
Lik facebook-siden for lettere å se når nye innlegg legges ut.

Videre planer for bloggen

  1. Kjøpe et domene, for så å starte bloggen fra en ordentlig side. (Begynner i starten av desember. Dere vil få beskjed om ny link på denne siden og facebook)
  2. Opprette brukeranmeldelser, slik at leserne kan stemme på filmer.
  3. Rangering etter en topp-50/topp-100 liste.
  4. Rangering etter beste filmer innenfor de forskjellige kategoriene.
  5. Opprette en søkeboks der man lettere kan finne frem til filmene.
  6. Alfabetisk sortering eller rangering etter terningkast inne på hver enkelt kategori.

Om bloggen

Dette er en blogg, der det blir skrevet om både nye og gamle filmer/serier. I tillegg gis det terningkast på skuespilleres prestasjoner gjennom deres karriere.
Jeg syntes mange anmeldere avslører for mye av innholdet i filmen, noe som gjør at jeg holder meg unna de fleste anmeldingene på filmer jeg skal se. I mine "anmeldelser" ønsker jeg derfor å avsløre så lite som mulig av handlingen i filmen. Tekstene vil derfor like bli lange som på andre anmeldelsessider, men terningkastet blir iallefall ut ifra hva jeg mener om filmen generelt og ikke om lyden er bra etc.
Har du forslag til filmer jeg bør anmelde, eller forbedringer til siden, tar jeg gjerne imot dette på filmbloggeren@gmail.com.

Terningkast 1-6

Det er viktig å tenke på at alle har ulik filmsmak. Terningkast 2 hos meg kan selvsagt for andre være terningkast 5.
Slik har jeg vurdert de forskjellige verdiene på terningen:
Terningkast 6 En perfekt film/serie som man kan se mange ganger uten å gå lei.
Terningkast 5 En kjempebra film. Ofte kan mange favorittfilmer ende opp her.
Terningkast 4 Dette er også et bra terningkast. Filmer som får denne terningen er absolutt anbefalt å se.
Terningkast 3 En helt grei film som kan være artig ut ifra hvilket humør du er i.
Terningkast 2 En mindre bra film som man mest sannsynlig bare ser 1 gang i livet.
Terningkast 1 Dette er typiske elendige filmer som man gjerne ikke orker å se ferdig engang.

Filmsider

filmanmelding
imdb logo
filmfront
filmweb
dvdhuset
platekompaniet
cdon

Kategorier

hits