Animasjon

Men in Black Trilogy

Originaltittel: Men in Black I, II & III

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Sci-Fi / Komedie / Action

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 1997, 2002 og 2012

Spilletid: 4 timer 47 minutter

Premiere: 11. juli 1997

Regi: Barry Sonnenfeld

Med: Will Smith, Tommy Lee Jones, Lara Flynn Boyle, Rip Torn, Emma Thompson, m.fl.

I "Men in Black"-filmene følger vi agentene Kay og Jay, medlemmer av en topphemmelig organisasjon etablert for å rapportere, undersøke, holde orden på og - når nødvendig - eliminere utenomjordiske vesener som bor på vår egen planet, forkledd som mennesker.

Men in Black (1997)

To av de svartkledde agentene heter K og J, og det er denne duoen som sammen finner ut at en intergalaktisk terrorist har ankommet jorden for å myrde ambassadører fra to stridende solsystemer.

Men in Black II (2002)

Etter at K har trukket seg tilbake fra intergalaktiske oppdrag, har J fått en større rolle og blitt en mer bråkjekk agent. Han jobber iherdig med å få has på korrupt utenomjordisk aktivitet i New Yorks storbygater. Men når menneskeheten nok en gang står i fare for å bli utslettet, har ikke MiB-organisasjonen annet valg enn å "gjenopplive" den eneste agentet som har alle bitene til puslespillet - agent K.

Men in Black III (2012)

Når livet til K og hele planetens skjebne settes på spill, må agent J reise tilbake i tid for å ordne opp. Han oppdager at det finnes hemmeligheter i universet som K aldri lærte han - hemmeligheter som vil bli avslørt når han slår seg sammen med den unge utgaven av agent K for å redde sin partner, byrået og menneskehetens fremtid.

Oppsummering:

Film nummer 1 er i mine øyne den beste filmen, som mange orginaler oftest er. Oppfølgeren (film nummer 2) syntes jeg var noe mer kjedelig og gikk stort sett ut på det samme. Den siste filmen som kom ut nylig, syntes jeg derimot tar seg noe opp igjen, da vi blir vitne til artige effekter når J eksempelvis drar tilbake i tid.

Selv om filmene er veldig usannsynlige, så er de også morsomme. Will Smith og Tommy Lee Jones utgjør hverandre veldig bra.

Avatar

Originaltittel: Avatar

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Animasjon / Sci-fi / Action

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2009

Spilletid: 2 timer 42 minutter

Premiere: 18.desember 2009

Regi: James Cameron

Med: Stephen Lang, Wes Studi, Sigourney Weaver, Giovanni Ribisi, Zoe Saldana, Sam Worthington, Michelle Rodriguez, Laz Alonso, Joel Moore, CCH Pounder, Dileep Rao, Matt Gerald og Sean Anthony Moran

Første gang jeg så denne filmen, ble glad for at det endelig kom noe nytt og spennende, noe jeg aldri hadde sett før. Filmen er spennende og veldig bra laget.

Året er 2154, og handlingen tar sted på den fjerne månen Pandora. Den tidligere marinesoldaten Jake Sully overtar stillingen, etter at tvillingbroren, som er med i Avatarprogrammet, dør. DNA`et til Jake, kan brukes for å overta Avataren som er blitt utviklet spesielt for broren.

På månen driver selskapet med utvinning av et mineral som er livsviktig for jordens videre eksistens. Men planeten er også hjemmet til Na`vi, som er en intelligent og menneskelignende art. Arbeidet til menneskene truer tilværelsen til na`viene, og resten av deres økosystem. De bestemmer seg for åslippe løs sine kampevner, og menneskene gir seg ikke uten kamp!

Ser allerede frem til film nummer 2, som antas å komme ut i 2015.

Flåklypa

Originaltittel: Flåklypa Grand Prix

Nasjonalitet: Norsk

Sjanger: Komedie/Animasjon

Sensur: Tillatt for alle

Produksjonsår: 1975

Spilletid: 1 time 28 minutter

Premiere: 28. august 1975

Regi: Ivo Caprino

Med: Leif Juster, Per Theodor Haugen, Rolf Just Nilsen, Kari Simonsen, Wenche Foss, Frank Robert, Toralv Maurstad og Harald Heide Steen Jr.

Er det en ting som er typisk norsk, er det nettopp denne norske filmen, Flåklypa. Har du ennå ikke sett denne klassikeren, har du virkelig gått glipp av noe! Personlig syntes jeg dette er den beste filmen som er laget i Norge. I tillegg til knallgod animasjon, er det også en masse humor i filmen, og pausene mellom hver latterkule er sannsynligvis ikke lange.Filmen er en dukkefilm som passer for alle alderstrinn.

Filmen har i etterkant blitt en juletradisjon i hjemmet, da den sendes hvert år på lille julaften og 1. juledag på TV 2.

"Sju og tredve mil nordover, litt øst og oppover, ligger Flåklypa, ei lita fjellbygd under himmelhvelvingen. Sjølberga med både dampysteri og campingplass, lokalavis og egen TV-sender. Fritt for vær og vind, akkurat der morgensola renner opp over Storjuvet, bor sykkelreparatør og bygdeoriginal Reodor Felgen og hans to assistenter, den optimistiske Solan Gundersen og den pessimistiske, forsiktige piggsvinet Ludvig."

Det er nettopp i denne bygda handlingen foregår. Reodor Felgen blir utfordret av sin tidligere elev, og nå verdensmesteren i Formel 1, Rudolf Blodstrupmoen. Med hjelp av den optimistiske Solan, den pessimistiske Ludvig og penger fra den styrtrike oljesjeiken Ben Redic Fy Fazan, setter Felgen i gang med å bygge racerbilen Il Tempo Gigante. Det hele avsluttes med et ellevilt kappløp om både heder og ære i billøpet Flåklypa Grand Prix.

Filmen i sin helhet:

Søk etter film

Filmbloggeren

Filmanmelderen"/ Thomas 24, Bergen

Yndlingskategori
Action/Krim/Skrekk
Yndlingsskuespiller
Sylvester Stallone
Kontakt
filmbloggeren@gmail.com Facebook-side
http://www.facebook.com/Filmanmelding
Lik facebook-siden for lettere å se når nye innlegg legges ut.

Videre planer for bloggen

  1. Kjøpe et domene, for så å starte bloggen fra en ordentlig side. (Begynner i starten av desember. Dere vil få beskjed om ny link på denne siden og facebook)
  2. Opprette brukeranmeldelser, slik at leserne kan stemme på filmer.
  3. Rangering etter en topp-50/topp-100 liste.
  4. Rangering etter beste filmer innenfor de forskjellige kategoriene.
  5. Opprette en søkeboks der man lettere kan finne frem til filmene.
  6. Alfabetisk sortering eller rangering etter terningkast inne på hver enkelt kategori.

Om bloggen

Dette er en blogg, der det blir skrevet om både nye og gamle filmer/serier. I tillegg gis det terningkast på skuespilleres prestasjoner gjennom deres karriere.
Jeg syntes mange anmeldere avslører for mye av innholdet i filmen, noe som gjør at jeg holder meg unna de fleste anmeldingene på filmer jeg skal se. I mine "anmeldelser" ønsker jeg derfor å avsløre så lite som mulig av handlingen i filmen. Tekstene vil derfor like bli lange som på andre anmeldelsessider, men terningkastet blir iallefall ut ifra hva jeg mener om filmen generelt og ikke om lyden er bra etc.
Har du forslag til filmer jeg bør anmelde, eller forbedringer til siden, tar jeg gjerne imot dette på filmbloggeren@gmail.com.

Terningkast 1-6

Det er viktig å tenke på at alle har ulik filmsmak. Terningkast 2 hos meg kan selvsagt for andre være terningkast 5.
Slik har jeg vurdert de forskjellige verdiene på terningen:
Terningkast 6 En perfekt film/serie som man kan se mange ganger uten å gå lei.
Terningkast 5 En kjempebra film. Ofte kan mange favorittfilmer ende opp her.
Terningkast 4 Dette er også et bra terningkast. Filmer som får denne terningen er absolutt anbefalt å se.
Terningkast 3 En helt grei film som kan være artig ut ifra hvilket humør du er i.
Terningkast 2 En mindre bra film som man mest sannsynlig bare ser 1 gang i livet.
Terningkast 1 Dette er typiske elendige filmer som man gjerne ikke orker å se ferdig engang.

Filmsider

filmanmelding
imdb logo
filmfront
filmweb
dvdhuset
platekompaniet
cdon

Kategorier

hits