Action

James Bond: Skyfall

Originaltittel: James Bond: Skyfall

Nasjonalitet: Britisk / Amerikansk

Sjanger: Action / Eventyr / Krim

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 2 timer 23 minutter

Premiere: 26. oktober 2012

Regi: Sam Mendes

Med: Daniel Craig, Bérénice Marlohe, Ralph Fiennes, Javier Bardem, Judi Dench, Ben Whishaw, Naomie Harris og Simon Russell Beale.

Handling:

Dette er den tjuetredje Bond-filmen i rekken.

Et nytt oppdrag venter agent 007. Bond`s lojalitet til M blir satt på prøve da det som trolig er en problematisk fortid innhenter henne. MI6 er under angrep, og Bond må spore opp og stanse trusselen for enhver pris.

Personlig mening om filmen:

Denne filmen er i mine øyne den beste Bond-filmen som Daniel Craig spiller i.

Sam Mendes regisserer "Skyfall" på en ny og moderne måte, der vi får se at James Bond er menneskelig. Han både blør og i tillegg har han en fortid.

Filmen begynner litt tregt - ikke at jeg syntes den er direkte kjedelig, men det er litt lite action etter introen er ferdig. Heldigvis tar filmen seg kraftig opp etter en times tid. En kan kanskje stille enkelte spørsmålstegn ved noen av scenene, uten å avsløre noe, som kan trekke den noe ned.

Filmmusikken, filmingen generelt og enkelte scener er som alltid gode i Bond-filmene og det er dette som trekker den voldsomt opp. Avslutningsscenen er helt klart en scene jeg ønsker å se flere ganger på tv-skjermen.

Alt i alt er dette en film du virkelig må få med deg. Det er ikke langt unna terningkast 6.

Trailer:

Lockout

Originaltittel: Lockout

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action / Sci-fi / Thriller

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 1 time 35 minutter

Premiere: 1. juni 2012

Regi: James Mather og Stephen St. Leger

Med: Maggie Grace, Guy Pearce, Peter Stormare, Vincent Regan, m.fl.

Handling:

Handlingen finner sted på verdens sikreste fengsel. M.S. One er et prototypefengsel det skal være umulig å flykte fra, fordi det befinner seg på en romstasjon som går i bane rundt jorden. Men når plutselig en av verdens farligste fanger gjør opprør innenfra og presidentens datter er ombord, blir det opp til én mann å trenge seg inn, der ingen kan slippe ut. Her står han alene mot alle fangene, for å befri en eneste person.

Personlig mening om filmen:

I denne filmen levnes absolutt ikke noe rom for unødvendig kliss. Alt fokus ligger på skyting, slossing, eksplosjoner og småkule stunts. Dette er du nødt til å like, dersom du skal like filmen.

Skuespillerprestasjonene i filmen er helt ok. Gury Pearce spiller veldig overbevisende i en rolle han tydeligvis trives i. I tillegg til å være steintøff i trynet, har han også skarpe frekkheter i replikkene sine. Peter Stormare spiller som vanlig bra, selv om rollen er relativt liten i filmen. Men faktisk er det Joseph Gigun, i rollen som Hydell, som stjeler showet. I tillegg til å se helt gal ut, viser det seg også at han er psykotisk gal, noe som passer perfekt i hans rolle som den farligste fangen ombord.

Selv med disse skuespillerne, syntes jeg filmen faller igjennom. Handlingen er kjedelig, noe man har sett så alt for mange ganger før. I tillegg ser man tydelig at de visuelle effektene ikke er helt på topp.

Trailer:

Battleship

Originaltittel: Battleship

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action / Krig / Sci-fi

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 2 timer 11 minutter

Premiere: 11. april 2012 

Regi: Peter Berg

Med: Taylor Kitsch, Alexander Skarsgård, Rihanna, Liam Neeson, Brooklyn Decker,Tadanobu Asano, Josh Pence, Peter MacNicol, Jesse Plemons, Hamish Linklater, Stephen Bishop, Beau Brasso, Griff Furst, Reila Aphrodite, Billy Slaughter, m.fl.

Handling:

Denne filmen er basert på et brettspill fra 1931 produsert av Milton Bradley, og spillet Battleship eksisterte også i papir-og-blyant-versjon helt fra første verdenskrig.

En marineøvelse blir til alvor utenfor Hawaii når kontakt med utenomjordisk romskip som lander i havet med skumle hensikter. Brødrene Alex og Stone (spilt av Taylor Kitsch og Alexander Skarsgård) blir sentrale i kampen som følger, der mannskap på flere skip må bekjempe fiende og finne ut hva de egentlig vil på jorden.

Personlig mening om filmen:

Regisør, Peter Berg, klarer definitivt å få til effektene i denne filmen. Det har det visuelle fyrverkeriet der lyd og bilde er fantastisk.

Noe jeg savner mer av er spenningsoppbyggingen og det hadde heller ikke skadet med ennå mer humor. Dersom jeg virkelig skal pirke, stusser jeg litt på handlingen i filmen. Hva er egentlig invasjonsplanen til disse styrkene?

Skuespillerprestasjonene er meget bra i filmen. Kitsch og Skarsgård utfyller hverandre bra. Rihanna prøver seg i en filmrolle for første gang. Hun er helt ok uten å markere seg for mye. Det lille man får se av Liam Neeson er også av god kvalitet (som vanlig).

Liker du filmer som "Terminator", "Transformers" og "Independence Day" er jeg overbevist om at du også vil like denne.

Trailer:

Con Air

 Originaltittel: Con Air

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action/ Thriller

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 1997

Spilletid: 1 time 55 minutter

Premiere: 27. juni 1997

Regi: Simon West

Med: Nicolas Cage, John Cusack, Steve Buscemi og John Malkovich

Handling:

Nicolas Cage spiller Cameron Poe, en militær offiser som nettopp har avsluttet tjenesten. Han treffer sin kone Tricia på en bar for å feire anledningen, men en gjeng pøbler begynner å provosere Cameron, noe som endre i et slagsmål. Cameron klarer å hanle opp med gjengen, men i kampens hete dreper Cameron en av mennene med et uhell. Resultatet av dette blir en lang fengselsstraff. Mens årene går, vokser hans datter opp, og tanken på å få møte henne for første gang når han kommer ut holder motet hans oppe. Etter mange år er omsider sonetiden over og han skal bli sendt hjem med første ledige fly. Det samme flyet skal forflytte en gruppe fanger over til et annet fengsel; de verste fangene som tenkes kan. En liten kjerne av disse har planlagt å kapre flyet for så å rømme, og dermed kommer ikke Cameron seg hjem så snart han først hadde trodd..

Personlig mening om filmen:

Filmen ble nominert til Oscar for beste lyd og lydeffekter. Den har også vunnet Razzie Award i kategorien "Worst Reckless Disregard for Human Life and Public Property". I tillegg både vant den og den ble nominert til en rekke andre mindre filmpriser. Blant annet vant den en BMI Film Music Award, ASCAP Award og to Blockbuster Entertainment Award.

Alt i alt er denne filmen absolutt bra - en av de bedre som er blitt laget på denne tiden. Den inneholder mye god action og lydeffektene er bra.

Selv om filmen har fått Oscar, og er for mange en veldig god film, syntes jeg allikevel den har noe å gå på. Med den imponerende rollelisten som er her, syntes jeg filmen skulle ha vært ennå bedre. De dyktige skuespillerne får ikke spilt på hele sitt register på grunn av de kortsynte karakterskildringene. Nicolas Cage syntes jeg blant annet beholder "det samme blikket" gjennom hele filmen. Han viser aldri tegn til frykt, noe som for meg blir veldig urealistisk. Når så mange gale personer er samlet rundt han, burde han ha vist mer respekt.

I tillegg syntes jeg manuset er litt svakt til at filmen får terningkast 5.

Trailer:

Get the Gringo

Originaltittel: Get the Gringo

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action / Drama

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 1 time 32 minutter

Premiere: 3. august 2012

Regi: Adrian Grunberg

Med: Mel Gibson, Peter Stormare, Bob Gunton, Dean Norris, Scott Cohen, Stephanie Lemelin, Patrick Bauchau og Daniel Giménez Cacho.

Handling:

Mel Gibson spiller hoverollen som en amerikansk profesjonell forbryter som blir tatt av det mexikanske politiet idet han forsøker å krysse grensen til Mexico i en bil full av stjålne penger. Han blir tatt med til det beryktede El Pueblito-fengselet som har helt egne regler. Der blir han raskt oppsøkt av en korrupt tjenestemann fra den amerikanske ambassaden som vil ha tak i pengene. Tjenestemannen er imidlertid ikke den eneste som vil slå kloa i pengene, og innenfor murene blir hjelpen fra en 10 år gammel gutt halmstrået i hans kamp for å overleve.

Personlig mening om filmen:

Denne filmen er ikke så aller verst. Den er aldri direkte kjedelig og inneholder en del action og drama. Likevel er det synd hvor lite regissøren drar oss med inn i historien, noe som gjør at man bryr seg lite om hvordan filmen skal ende.

Mel Gibson har vært med å skrevet manuset til denne. Selv om Mel begynner å bli gammel, noe som merkes i noen av scenene, spiller han fortsatt rimelig bra. Alt i alt en underholdende film å se.

Trailer:

Rise of the Planet of the Apes

Originaltittel: Rise of the Planet of the Apes

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2011

Spilletid: 1 time 41 minutter

Premiere: 12. august 2011

Regi: Rupert Wyatt

Med: James Franco, Andy Serkis, Freida Pinto, John Lithgow, Brian Cox og Tom Felton.

Handling:

Genforskeren Will (spilt av James Franco) har utviklet et retrovirus som han håper kan kurere Alzheimers. Han tester det på sjimpanser og det gir et uventet resultat, nemlig økt intelligens. I det gjennombruddet kommer, går et av forsøksdyrene bananas og raserer hele laben. Først etterpå blir det klart at den medisinske virkningen er overført til apebabyen Will redder med seg hjem, som han gir navnet Caesar.

Caesar og Will utvikler et sterkt bånd over årene, men som tiden går, blir Caesar etterhvert klar over at han i menneskenes øyne kun er et dyr, og etter at han angriper naboen til Will, i et forsøk på å beskytte faren til Will, blir han sendt avgårde til et slags apefengsel der han får se den virkelig onde naturen til enkelte mennesker. Og som dagene går, samtidig som Will ser ut til å ha ''glemt'' ham, bestemmer Caesar seg for at nok er nok.

Personlig mening om filmen:

Du tror kanskje dette er oppfølgeren til "Planet of the Apes" fra 1968 eller 2001, men det er ikke tilfelle. De datagenererte effektene i denne filmen har dessuten kommet et langt steg videre siden 2001. Apene ser så og si helt ekte ut.

Selv om vi aldri ser ham, gjennomsyrer Andy Serkis mannen som var modell for Gollum, og en annen stor ape; Peter Jacksons "King Kong". Dette gjør han på en ypperlig måte.

Dette er igjen en filmtype du kanskje bør være tilhenger av for å like, men lar du realiteten slappe litt av, så kan du nyte noen timer med bra underholdning. Filmen er bra gjennomørt og historien er spennende, selv om den er noe urealistisk. Kjente skuespillere, bra bilde og god lyd er nok til terningkast 4.

Trailer:

Safe

 Originaltittel: Safe

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action / Thriller

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid:1 time 30 minutter

Premiere: 29. juni 2012

Regi: Boaz Yakin

Med: Jason Statham, James Hing, Chris Sarandon, Anson Mount, Robert John Burke, Reggie Lee, Danny Hoch, Igor Jijikine, Jennifer Butler, Catherine Chan, Oksana Lada og Victor Pagan.

Cage-fighteren Luke Wright (spilt av Jason Statham) får livet ødelagt når russisk mafia dreper kona hans som hevn etter en match han skulle ha tapt. De lover også å drepe alle hans fremtidige bekjentskaper. Når Luke står på randen av selvmord, får han øye på de samme russiske mafiahåndlagerne som jakter ei 12 år gammel kinesisk jente. Det viser seg at jenta besitter en enestående evne; hun husker alle tall og tallkombinasjoner, noe som gjør henne til en levende datamaskin - med den fordelen at det hun vet ikke kan spores opp av uvedkommende. Luke kaster seg inn i kampen for å befri jenta og med ett befinner han seg i et episk oppgjør mellom den russiske mafiaen, kinesiske triadegangestere og korrupte politifolk.

Dette er en hardbarket actionthriller som verken sparer på krutt eller kuler. Det første du tenker på når du hører navnet, Jason Statham, er nettopp slike filmer du blir vitne til her.

Du er mest sannsynligvis nødt til å like slike filmer om du skal syntes denne er bra, fordi "Safe" inneholder mengder av dette. Dersom du ikke liker slike filmer, vil jeg nok heller tippe at du syntes den står til terningkast 2 eller 3.

The Grey

Originaltittel: The Grey

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action / Drama

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 1 time 57 minutter

Premiere: 30. mars 2012

Regi: Joe Carnahan

Med: Liam Neeson, Dermot Mulroney, James Badge Dale, Dallas Roberts, Joe Anderson, Frank Grillo, Nonso Anozie, Larissa Stadnichuk, James Bitonu og Jonathan Bitoni.

I det ene øyeblikket ønsker man bare å avslutte sitt eget liv, mens i det andre kjemper man med nebb og klør når livet står i fare. Vi møter en gruppe oljerigg-arbeidere. John Ottway`s (Liam Neeson) oppgave blant gruppen er å holde de andre i live, ved å skyte eventuelle villdyr som angriper. På vei hjem til familiene sine, skjer det mange frykter når de flyr. Flyet begynner å riste noe kraftig og det styrter midt i den kaldeste ødemarka i alaska. De få overlevende må nå stå sammen og kjempe for å overleve. I tillegg til at det er iskaldt, jages de av en flokk nådeløse ulver som vil forsvare redet sitt mot nye inntrengere.

Spenningen i filmen er til å ta og kjenne på og det er lett å leve seg inn i filmen. Det er mye som funker i denne filmen. Flystyrten er veldig bra utført, og noe av det bedre jeg har sett av slike scener. Naturbildene av mektige snøstormer er kjølige og fine, og de dyktige skuespillerne leverer det de skal.

Animasjonen av ulvene er kanskje ikke av den beste, men det bryr du deg fint lite om i en slik film som dette. Absolutt en film det er verdt å se.

Captain America: The First Avenger

Originaltittel: Captain America: The First Avenger

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action / Eventyr / Thriller

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2011

Spilletid: 1 time 59 minutter

Premiere: 12. august 2011

Regi: Joe Johnston

Med: Chris Evans, Hugo Weaving, Hayley Atwell, Richard Armitage, Tommy Lee Jones, Dominic Cooper, Stanley Tucci, Natalie Dormer, Sebastian Stan, Neal McDonough og Toby Jones.

The First Avenger tar for seg startfasen på Marvel-universet, hvor Steve Rodgers (spilt av Chris Evans) prøver å verve seg til den amerikanske hæren, men får avslag på grunn av sin flisete kropp. Semere møter han en offiser som ser etter forsøkskandidater til det topphemmelige prosjektet "Operation Rebirth". Prosjektet har som mål å utvikle supersoldater som skal slåss mot det tredje riket. Steve Rodgers får sprøyter og utvikler superkrefter. Han blir deretter brukt som soldat og propagandasymbol under krigen. Rodgers slår seg sammen med Bucky Barnes og Peggy Carter for å gå til krig mot den onde HYDRA-organisasjonen, ledet av superskurken Red Skull.

Dette er kanskje ikke den beste av Marvel-filmene, men den var relativt bra allikevel. Selv har jeg aldri lest Captain America-tegneseriene, men dette virker likevel som kjent stoff. Det begynner å bli ganske vanlig nå i filmer som; "Hulken", "Spider-Man" og "Green Lantern".

Filmen byr på spenning og gode actionscener. Jeg må innrømme at jeg gleder meg til oppfølgeren som er ventet i 2014. Se info på IMDb her.

Mr. and Mrs. Smith

Originaltittel: Mr. and Mrs. Smith 

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2005

Spilletid: 2 timer

Premiere: 10. juni 2005

Regi: Doug Liman

Med: Brad Pitt, Angelina Jolie, Greg Ellis og Michelle Monaghan.

John og Jane Smith er et vanlig ektepar. De tror de vet alt om hverandre, men begge bærer på en stor hemmelighet. Først når de møter hverandre på oppdrag, blir denne hemmeligheten avslørt. Ekteskapet tar en ny vrid, når de plutselig nå må drepe hverandre.

Filmen er spennende og inneholder mange gode actionscener. Det som skurrer litt er hvorfor de aldri finner ut hva de jobber med før nå, og at de ikke har funnet den andre sine våpen som er gjemt i huset overalt. Det skal godt gjøres å leve så lenge sammen, uten å vite mer om den andre. Når de er så dyktige agenter, burde de ha klart å avsløre hverandre tidligere i forholdet. Jeg syntes ikke filmen er perfekt nok til å kunne gi den terningkast 6, fordi den ikke klarer å holde spenningen gjennom hele filmen.

Face/Off

Originaltittel: Face/Off

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action / Thriller / Krim

Sensur: 18 år

Produksjonsår: 1997

Spilletid: 2 timer 18 minutter

Premiere: 28.november 1997

Regi: John Woo

Med: John Travolta, Nicolas Cage, Joan Allen, Alessandro Nivola, Gina Gershon og Dominique Swain.

Denne filmen er en gammel klassiker, som faktisk er så bra at jeg vurderte å gi den terningkast 5. Dette er en typisk guttefilm med mye action. Action-scenene i filmen har nok falt en god del opp igjennom årene, med tanke på hvor gode scenene er i dagens filmer, og derfor nådde den ikke helt opp.

FBI-agenten, Sean Archer, ønsker å ta hevn etter at hans sønn ble skutt i ryggen, av den argeste fienden Castor Troy. En dag klarer Archer endelig å fange Troy, som havner i koma i forsøket, men det viser seg at Troy på forhånd har planten en bombe i Los Angeles, som vil jevne ut hele byen. Eneste personen som vet hvor bomben er plassert er Troy`s bror, som nekter å snakke til andre enn Castor Troy. Løsningen blir at Sean Archer må skifte ansikt med Troy. Det som derimot ikke skulle skje, hender. Troy våkner opp ifra koma og ønsker å ta hevn på Archer som har tatt hans plass i livet.

The Expendables 2

Originaltittel: The Expendables 2

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action / Thriller

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 1 time 43 minutter

Premiere: 17. august 2012

Regi: Simon West

Med: Sylvester Stallone, Jason Statham, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Jean-Claude Van Damme, Jet Li, Mickey Rourke, Scott Adkins, Chuck Norris, Terry Crews, Dolph Lundgren og Randy Couture.

I denne oppfølgeren, har Stallone klart å samle ennå flere actionhelter fra 70-tallet og frem til i dag. I denne filmen har han i tillegg til å fått med seg Jean-Claude Van Damme og Chuck Norris, også gitt en større rolle til Scwarzenegger og Willis.

Som andre oppfølgere krever man gjerne ennå mer av filmene, og dessverre ble jeg ikke like oppglødet av å se de samme våpnene i aksjon som sist. Replikkene og selvironien er bedre fra forrige film, men jeg syntes de kunne spart på noe. Velkjente sitater som "I`ll be back" fra Scwarzenegger, er noe av det jeg syntes kunne spart seg for. Selv om filmen er en hyllest til skuespillerne, vil jeg si det allikevel blir merkelig å høre dette i en ny film.

Filmen følger den samme gruppen som sist. Leiesoldatene får i utgangspunktet et enkelt oppdrag, å hente ut en viktig del i et fly som ble skutt ned i Albania, men som møter på vanskeligheter, da motparten, Jean-Claude Van Damme, også vil få tak i denne delen. Delen viser seg å være en datamaskin som inneholder en blåkopi til plasseringen av fem tonn raffinert plutonium, som van Damme ønsker å selge. Det hele fører til at gjengen må ta opp kampen med van Damme.

The Expendables

Originaltittel: The Expendables

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action / Thriller

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2010

Spilletid: 1 time 43 minutter

Premiere: 27. august 2010

Regi: Sylvester Stallone

Med: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Randy Couture, Steve Austin, David Zayas, Giselle Itie, Charisma Carpenter, Gary Daniels, Terry Crews, Mickey Rourke, Bruce Willis og Arnold Schwarzenegger.

Første gang jeg så denne, syntes jeg det var stort å se alle disse store skuespillerne spille både sammen og mot hverandre i ulike roller. Er du fan av "big macho cinema", som det var på 80-tallet, vil du garantert like denne også.Det er vel allikevel greit å legge til at du bør ha sett en del filmer fra før av, for å like denne filmen like godt som jeg gjør. Dette fordi jeg mener disse skuespillerne hever filmen.

Litt synd at skuespillere som Jean-Claude Van Damme, Steven Seagal m.fl også ikke er med i denne, men det skal vel sies at dette kanskje er personer som er umulige å ha med å gjøre med. Synd er det også at enkelte skuespillere sløses bort. Schwarzenegger og Willis er kun med i et lite "gjestespill". Jeg hadde nok håpet på mer action fra disse to.

Filmen handler kort fortalt om en gruppe elite leiesoldater, med oppdrag om å styrte en korrupt latinamerikansk diktator og en tidligere C.I.A-agent i Vilena.

Alt i alt, blåser jeg i tidligere anmeldelser av denne filmen. For meg var kanskje ikke handlingen av den beste, men jeg kan ikke huske at jeg kjedet meg ett sekund, når jeg så denne. Scenene var både spennende, blodige og filmen viser til selvironi.

Safe House

Originaltittel: Safe House

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action / Thriller

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 1 time 40 minutter

Premiere: 24. februar 2012

Regi: Daniel Espinosa

Med: Robert Patrick, Sam Shepard, Denzel Washington, Liam Cunningham, Sebastian Roche, Brendan Gleeson, Fares Fares, Ryan Reynolds, Vera Farmiga, Joel Kinnaman, Tanit Phoenix og Stepghen Bishop.

Filmen handler om en CIA-agent, som har hovedansvaret for et såkalt "safe house", i Sør-Afrika. Når en dag den berømte landsforræderen, Tobin Frost, blir tatt inn, skjer noe uventet i agentens liv. Stasjonen blir angrepet og det hele er i gang. Skuddvekslinger, biljakter og nevekamper er bare noe av det du kan vente deg i denne filmen.

Denne filmen er regisert av svensken, Daniel Espinosa, mannen bak filmen "Ca$h". Selv med Reynolds og Washington i rollene, syntes jeg allikevel filmen faller litt igjennom. Spesialeffektene er ikke så bra som jeg skulle ønske, og det skjer overraskende lite i filmen.

Max Manus

Originaltittel: Max Manus 

Nasjonalitet: Norsk

Sjanger:  Action / Drama / Krig

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2008

Spilletid:  1 time 53 minutter

Premiere: 19. desember 2008

Regi: Joachim Rønning og Espen Sandberg

Med: Aksel Hennie, Nicolai Cleve Broch, Christian Rubeck, Knut Joner, Mats Eldøen, Pål Sverre Valheim, Agnes Kittelsen, Viktoria Winge, Kyrre Haugen Sydness, Jakob Oftebro og Petter Næss.

Denne filmen bygger på den virkelige historien om motstandsmannen Max Manus (1914-1996), løytnant i Kompani Linge i de frie norske styrkene i Norge, under andre verdenskrig.

Aksel Hennie har hovedrollen i filmen (som Max Manus), og spiller denne rollen veldig imponerende. Han får i oppdrag å ødelegge tyske forskyningsskip i Oslo, sammen med vennen Gregers Gram (spilt av Nicolai Cleve Broch). Sammen utfyller de hverandre meget imponerende.

Med et budsjett på 50 millioner, er det imponerende hvordan de har endret deler av Oslo, til å framstilles som det var på 1940-tallet. Allikevel blir det med terningkast 5, da jeg føler det blir litt mye dødtid i filmen.

Nokas

Originaltittel: Nokas

Nasjonalitet: Norsk

Sjanger:  Action / Thriller / Gangsterfilm

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2010

Spilletid: 1 time 27 minutter

Premiere: 01. oktober 2010

Regi: Erik Skjoldbjærg

Med: Frode Winther Gunnes, Tov Sletta, Morten Håland, Marit Synnøve Berg, Jeton Jajovski, André Eriksen, Geir Høyseth, Thomas Berhane og Geir Høiseth

Denne filmen er basert på NOKAS-ranet i Stavanger den 5. april 2004, Norges mest spektakulære ran, der 11 mann tok seg inn i velvet midt i sentrum. Samtidig ble én politimann skutt og drept. For å forstå hvorfor noen ville laget en slik film, må man vel egentlig være nordmann. Og med det mener jeg at det er nesten bare her i dette lille landet noe slikt virker uvirkelig.

Selv om dette er det nærmeste man kommer et ekte ran, vet man allerede hvordan det ender. Og derfor blir filmen mindre spennende. I tillegg syntes jeg de norske skuespillerne "spiller" litt for mye. Filmen mangler derfor den virkelighetsfølelsen en slik film burde ha.

Rambo Quadrilogy

Originaltittel: Rambo First Blood, First Blood Part II, Rambo III og John Rambo (Rambo IV: Pearl of the Cobra)

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action / Krigsfilm

Sensur: 18 år

Produksjonsår: 1982, 1985, 1988 og 2007

Spilletid: 6 timer 23 minutter

Premiere: 26.desembeer 1982, 12. september 1985, 1.juli 1988 og 25. januar 2008

Regi: Ted Kotcheff, Peter Macdonald og Sylvester Stallone

Med: Sylvester Stallone, Richard Crenna, Julie Benz, Matthew Marsden, Marc de Jonge, Charles Napier m.fl.

Hvem har vel ikke hørt om soldaten John J. Rambo! (Spilt av Sylvester Stallone)

Rambo-filmene er definitivt for de som elsker action og krigsfilmer. I disse filmene får man det meste. Bygninger som sprenges, skuddvekslinger på åpen mark, personer som blir delt i to også videre. For de som ikke er fan av slike filmer, vil kanskje oppfatte disse som noe groteske. Personlig syntes jeg de såkalte "groteske" scenene i filmene, er det som gjør filmene til det de faktisk er. For disse filmene er god kvalitet! Personlig syntes jeg dette er de beste filmene med Stallone i hovedrollen.

Har du ennå ikke sett disse, er det ikke noe å vente med. Skulle du i utgangspunktet ikke like slike filmer, vil jeg råde deg til å allikevel gi de en sjanse.

The Condemned

Originaltittel: The Condemned

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger:  Action / Thriller / Krim

Sensur: 15 år

Produksjonsår: 2007

Spilletid: 1 time 38 minutter

Premiere: 27. april 2007 (USA)

Regi: Scott Wiper

Med:Vinnie Jones, Steven Austin, Tory Mussett, Robert Mammone, Manu Bennett og Madeleine West.

Liker du "The hunger games", vil du også mest sannsynlig like denne filmen, dersom du ikke er imot stygge scener. Selv om jeg syntes denne filmen er bedre enn "The hunger games", som filmen er mest sammenlignbar med, blir det allikevel med terningkast 4 også på denne (dog med et pluss i parentes).

Med den tidligere wrestleren Steven Austin, og fotballspilleren Vinnie Jones (fra blant annet "Gone in 60 seconds" og "X-Men: The last stand") i hovedrollene, kan man vel si at standarden allerde er satt.

Ti dødsdømte fanger blir sluppet ned på en øde øy. Her skal de gå løs på hverandre, til en vinner er kåret. Personen som overlever til slutt, vil få sin frihet og bli belønnet med rikdom. For å hindre at de ikke vil drepe hverandre, eller at de vil forsøke å rømme, får alle fangene en bombe festet rundt ankele. Denne vil sprenge dersom ikke én vinner er kåret innen de neste 30 timene!

Rocky-filmene

Originaltittel: Rocky, II, III, IV, V og Rocky Balboa

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action

Sensur: 15 og 18 år.

Produksjonsår: 1976, 1979, 1982, 1985, 1990 og 2006

Spilletid: Totalt: 10timer 23 minutter

Premiere: 1976, 1979, 1982, 1985, 1990 og 2007

Regi: John G. Avildsen og Sylvester Stallone

Med: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young, Carl Weathers, Tony Burton m.fl.

Rocky-filmene er av de mest kjente filmene med Sylvester Stallone i hovedrollen. Når man vet at første filmen kom ut i 1976 og siste i 2009, må jeg innrømme at jeg ikke er annet enn imponert over Stallone`s fysiske utvikling igjennom årene.

Noe av det fantastiske med filmene er at de bygger på en historie, og man får "tilbakeblikk" fra tidligere filmer, igjennom Rocky`s tanker. Eksempelvis tenker Rocky tilbake på tidligere tunge slag mot hodet, og bemerkelsesverdige minner i hans liv. Ikke nok med at scenene i filmene er gode, også sangene i filmene er store klassikere. Treningssangene "Eye of the Tiger" fra film III og "Training Montage" fra film IV er sanger man ofte hører rundt omkring på treningssentre den dag i dag.

Årsaken til at det blir med terningkast 5 (sterk i så dann) i mine øyne, er fordi kvaliteten varierer veldig i filmene. Spesielt de to første filmene (da Stallone også var mindre kjent) mener jeg er såkalte b-filmer. Heller ikke film V i serien er like underholdende som de andre. Spesielt Rocky III, Rocky IV og Rocky Balboa er for meg ordentlige kvalitetsfilmer. Rocky III kom ut samme år som den første Rambo-filmen, og Rocky IV samme år som Rambo II. Dette er også den tiden Stallone var i sin beste fysiske form. Bare det å studere Stallone`s muskler når han trener, er i seg selv en fryd å se på. Ikke dårligere blir filmene når man ser hvilke motstandere Rocky hadde på denne tiden. Spesielt i Rocky IV, når han skal opp mot den russiske mesteren Ivan Drago, (spilt av den svenske skuespilleren Dolph Lundgren) ser man virkelig hva idretten har å by på!

 

The Avengers

Originaltittel: The avengers

Nasjonalitet: Amerikansk

Sjanger: Action / Sci-Fi

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 2012

Spilletid: 2 timer 23 minutter

Premiere: 27. april 2012

Regi: Joss Whedon

Med: Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Chris Hemsworth, Chris Evans, Mark Ruffalo og Tom Hiddleston.

Liker du filmene; "Hulken", "Captain America", "Iron Man" også videre, vil du garantert også like denne filmen, for i denne filmen er de alle samlet! Hulken, Captain America, Iron Man, Hawkeye, Thor og Black Widow forener sine superkrefter for å forsvare jorden ifra broren til Thor, guden Loke.

Superheltene er med i det internasjonale fredsbevarende byrået S.H.I.E.L.D, som skal forsvare jorden når vanlige mennesker ikke har noe å stille opp med. Byrået ledes av direktør Fury (Samuel L. Jackson), og sammen med superheltene får han en tøff kamp når de skal forsvare seg mot Loke og hans utenomjordiske hær.

I tillegg til alle spesialeffektscenene, har de allikevel klart å presse inn humoristiske innslag. Kombinasjonen gir en actionfilm som underholder enten du er fan av usannsynlige hendelser eller ei.

Søk etter film

Filmbloggeren

Filmanmelderen"/ Thomas 24, Bergen

Yndlingskategori
Action/Krim/Skrekk
Yndlingsskuespiller
Sylvester Stallone
Kontakt
filmbloggeren@gmail.com Facebook-side
http://www.facebook.com/Filmanmelding
Lik facebook-siden for lettere å se når nye innlegg legges ut.

Videre planer for bloggen

  1. Kjøpe et domene, for så å starte bloggen fra en ordentlig side. (Begynner i starten av desember. Dere vil få beskjed om ny link på denne siden og facebook)
  2. Opprette brukeranmeldelser, slik at leserne kan stemme på filmer.
  3. Rangering etter en topp-50/topp-100 liste.
  4. Rangering etter beste filmer innenfor de forskjellige kategoriene.
  5. Opprette en søkeboks der man lettere kan finne frem til filmene.
  6. Alfabetisk sortering eller rangering etter terningkast inne på hver enkelt kategori.

Om bloggen

Dette er en blogg, der det blir skrevet om både nye og gamle filmer/serier. I tillegg gis det terningkast på skuespilleres prestasjoner gjennom deres karriere.
Jeg syntes mange anmeldere avslører for mye av innholdet i filmen, noe som gjør at jeg holder meg unna de fleste anmeldingene på filmer jeg skal se. I mine "anmeldelser" ønsker jeg derfor å avsløre så lite som mulig av handlingen i filmen. Tekstene vil derfor like bli lange som på andre anmeldelsessider, men terningkastet blir iallefall ut ifra hva jeg mener om filmen generelt og ikke om lyden er bra etc.
Har du forslag til filmer jeg bør anmelde, eller forbedringer til siden, tar jeg gjerne imot dette på filmbloggeren@gmail.com.

Terningkast 1-6

Det er viktig å tenke på at alle har ulik filmsmak. Terningkast 2 hos meg kan selvsagt for andre være terningkast 5.
Slik har jeg vurdert de forskjellige verdiene på terningen:
Terningkast 6 En perfekt film/serie som man kan se mange ganger uten å gå lei.
Terningkast 5 En kjempebra film. Ofte kan mange favorittfilmer ende opp her.
Terningkast 4 Dette er også et bra terningkast. Filmer som får denne terningen er absolutt anbefalt å se.
Terningkast 3 En helt grei film som kan være artig ut ifra hvilket humør du er i.
Terningkast 2 En mindre bra film som man mest sannsynlig bare ser 1 gang i livet.
Terningkast 1 Dette er typiske elendige filmer som man gjerne ikke orker å se ferdig engang.

Filmsider

filmanmelding
imdb logo
filmfront
filmweb
dvdhuset
platekompaniet
cdon

Kategorier

hits