Olsenbanden Samleboks

Originaltittel: Olsenbanden Samleboks (14 filmer)

Nasjonalitet: Norsk

Sjanger: Komedie / Krim

Sensur: 11 år

Produksjonsår: 1969-1998

Spilletid: 26 timer 11 minutter

Premiere: 11. august 1969

Regi: Knut Bohwim, Knut Andersen og Ove Kant

Med: Arve Opsahl, Aud Schønemann, Carsten Byhring, Sverre Holm, Harald Heide-Steen jr., Pål Johannesen, Sverre Wilberg, m.fl.

Olsenbanden er velkjent for alle som bor i Norge. Dette er en serie filmkomedier som i hovedsak ble laget rundt 1970-årene. Arve Opsahl spilte hoverollen som "Egon Olsen", Sverre Holm som "Benny Fransen", Carsten Byhring som "Kjell Jensen" og Harald Heide-Steen jr. som "Dynamitt-Harry". Serien er basert på en dansk serie med samme navn. Filmene har også dannet utgangspunktet for Olsenbanden junior, der rollefigurene for Olsenbanden opptrer som barn.

I starten fikk filmene aldri god omtale fra kritikerne, men besøkstallene var allikevel høye. De fikk heller aldri god økonomisk støtte, slik at regisøren, Knut Bohwim, blant annet måtte pantsette huset for å få råd til å lage film nummer 2 i serien.

Banden har sine røtter i Oslo, og det er der det meste foregår i filmene. Basen de bruker er Kjells hus i Ullensakergata 1 A på Kampen. I hver film kommer Egon ut av Botsfengselet med en plan under armen. Kjell og Benny står og ønsker han velkommen ut, og sammen drar de hjem til Kjell, der de får høre om hans geniale plan. Banden begynner av og til med små kupp, for å få kapital til det større hovedkuppet. I så godt som hver film ender det med at Egon havner i fengsel igjen, eller at noen andre stikker av med pengene.

Det ble i alt laget 14 filmer av denne serien og i tillegg 5 album. I 1983, kom det tillegg også en idé om å lage en tegneserie ut av filmserien, som ble skrevet av Sverre Årnes og Håkon Aasnes. Knut Bohwrim omskrev den første serien, "Olsenbanden raner Hurtigruten", til spillefilmmanus, men prosjektet var avhengig av en finansiell støtte som aldri kom.

Dette er og blir morsomme filmer. Med den kapitalen de hadde, og med tanke på hvor gamle de første filmene faktisk er, syntes jeg dette er et stykke imponerende arbeid. Dette er i mine øyne komedie som egner seg for hele familien. Olsenbanden-filmene ligger ute på youtube, og her er den første filmen i serien:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Søk etter film

Filmbloggeren

Filmanmelderen"/ Thomas 24, Bergen

Yndlingskategori
Action/Krim/Skrekk
Yndlingsskuespiller
Sylvester Stallone
Kontakt
filmbloggeren@gmail.com Facebook-side
http://www.facebook.com/Filmanmelding
Lik facebook-siden for lettere å se når nye innlegg legges ut.

Videre planer for bloggen

  1. Kjøpe et domene, for så å starte bloggen fra en ordentlig side. (Begynner i starten av desember. Dere vil få beskjed om ny link på denne siden og facebook)
  2. Opprette brukeranmeldelser, slik at leserne kan stemme på filmer.
  3. Rangering etter en topp-50/topp-100 liste.
  4. Rangering etter beste filmer innenfor de forskjellige kategoriene.
  5. Opprette en søkeboks der man lettere kan finne frem til filmene.
  6. Alfabetisk sortering eller rangering etter terningkast inne på hver enkelt kategori.

Om bloggen

Dette er en blogg, der det blir skrevet om både nye og gamle filmer/serier. I tillegg gis det terningkast på skuespilleres prestasjoner gjennom deres karriere.
Jeg syntes mange anmeldere avslører for mye av innholdet i filmen, noe som gjør at jeg holder meg unna de fleste anmeldingene på filmer jeg skal se. I mine "anmeldelser" ønsker jeg derfor å avsløre så lite som mulig av handlingen i filmen. Tekstene vil derfor like bli lange som på andre anmeldelsessider, men terningkastet blir iallefall ut ifra hva jeg mener om filmen generelt og ikke om lyden er bra etc.
Har du forslag til filmer jeg bør anmelde, eller forbedringer til siden, tar jeg gjerne imot dette på filmbloggeren@gmail.com.

Terningkast 1-6

Det er viktig å tenke på at alle har ulik filmsmak. Terningkast 2 hos meg kan selvsagt for andre være terningkast 5.
Slik har jeg vurdert de forskjellige verdiene på terningen:
Terningkast 6 En perfekt film/serie som man kan se mange ganger uten å gå lei.
Terningkast 5 En kjempebra film. Ofte kan mange favorittfilmer ende opp her.
Terningkast 4 Dette er også et bra terningkast. Filmer som får denne terningen er absolutt anbefalt å se.
Terningkast 3 En helt grei film som kan være artig ut ifra hvilket humør du er i.
Terningkast 2 En mindre bra film som man mest sannsynlig bare ser 1 gang i livet.
Terningkast 1 Dette er typiske elendige filmer som man gjerne ikke orker å se ferdig engang.

Filmsider

filmanmelding
imdb logo
filmfront
filmweb
dvdhuset
platekompaniet
cdon

Kategorier

hits